ALEGERI PARLAMENTARE. Au fost tipărite 41 de milioane de buletine de vot

Data publicării:
0712 20buletine 20vot-37317

Câteva zile au mai rămas până când românii vor trebui să meargă la urne. În tot acest timp, autorităţile s-au confruntat cu o problemă cât se poate de serioasă.

Tipărirea buletinelor de vot nu a fost deloc uşoară şi asta pentru că în România sunt doar 10 imprimerii care s-au angajat să tipărească buletinele şi să le transporte la locurile de depozitare.

41, 3 milioane de buletine de vot au plecat din tipografii. În cele mai multe cazuri, ele au fost depozitate în locuri speciale amenajate de primării sau prefecturi. Aici, documentele electorale sunt păzite non stop.

În Bucureşti, autorităţile au amenajat 1.239 de secţii de votare. Buletinele au fost escortate de jandarmi în toate cele şase sectoare. Din locurile de depozitate vor fi luate cu 24 de ore înaintea începerii scrutinului. Până atunci, camerele unde sunt adăpostite ştampilele şi buletinele de vot rămân sigilate.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în ţară, acolo unde pentru duminică au fost amenajate 18.762 de secţii de vot. În străinătate, românii vor putea vota în 306 secţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri