Sari la conținut

EURO 2015 | Grupa B. Rusia - Slovacia 1-2. Marek Hamsik, eroul slovacilor

 

Marek Hamsik i-a adus Slovaciei prima victorie de la Euro. În meciul cu Rusia, mijlocaşul lui Napoli a dat o pasă de gol şi un gol, iar echipa sa a câştigat cu 2 la 1.

Cu Hamsik într-o formă excelentă, Slovacia i-a pus probleme Rusiei din startul primului meci din faza a doua a grupelor de la Euro. Mijlocaşul lui Napoli a avut prima ocazie, iar replica ruşilor a venit prin Dzyuba, care nu a reuşit să îl păcălească pe Kozacik. Tot de la Hamsik a pornit şi a doua fază periculoasă a slovacilor, finalizată cu golul lui Weiss. După pasa genială, starul Slovaciei a dublat avantajul echipei sale cu un gol care candidează la titlul de cea mai frumoasă reuşită a turneului. Hamsik este primul jucător din istoria lui Napoli care marchează la un campionat european.

Chiar dacă a făcut două schimbări la pauză, Rusia a început tot ezitant repriza a doua. Echipa lui Leonid Slutski a fost surprinsă de un contraatac al slovacilor, dar portarul Akinfeev a reuşit să respingă în corner. Ruşii şi-au revenit în ultimele zece minute, la fel cum au făcut-o în meciul cu Anglia. Gluşakov a redus din diferenţă, apoi poarta slovacilor a fost asaltată de jucătorii lui Slutski, în căutarea unui egal. Partida s-a terminat însă 2 la 1 pentru Slovacia, care face trei puncte, în timp ce Rusia rămâne cu unul singur şi este obligată să învingă Ţara Galilor pentru a se califica.


Minutul 80. Gluşakov înscrie pentru Rusia şi reduce diferenţa pe tabela de marcaj 

Foto: www.uefa.com/uefaeuro

Minutul 45. Hamšík majorează scorul pentru Slovacia

Minutul 32. Weiss marchează pentru Slovacia

Rusia

1 Akinfeev

3 Smolnikov

4 Ignaşevici

5 Neustädter

9 Kokorin

10 Smolov

13 Golovin

14 V. Berezuţki

17 Şatov

21 Scennikov

22 Dzyuba

Slovacia

23 Kozáčik

2 Pekarík

3 Škrtel

4 Ďurica

7 Weiss

8 Duda

15 Hubočan

17 Hamšík

19 Kucka

20 Mak

22 Pečovský

Foto: Gulliver/GettyImages

Rusia are un punct obținut în meciul cu Anglia, dar are nevoie de cel puțin un meci egal cu Slovacia pentru a fi siguri că trec de grupe. Nici Slovacia nu își permite un pas greșit după ce a pierdut cu Țara Galilor, iar ultimul meci e împotriva Angliei.

Echipe probabile

Rusia: Akinfeev - Smolnikov, Ignashevich, V Berezutski, Schennikov - Neustädter, Glushakov - Shatov, Shirokov, Kokorin - Dzyuba.

Slovacia: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Durica, Hubočan - Hrošovsky - Mak, Kucka, Hamšík, Weiss - Nemec.

Campionatul European poate fi urmărit în rețeaua RCS-RDS pe canalul PRO TV, care transmite toate meciurile României și cele mai importante partide ale zilei.

EURO 2016 | PROGRAM, REZULTATE, CLASAMENT