PREMIILE OSCAR 2015. "Selma", filmul nedreptăţit de membrii Academiei

Data publicării:
selma

Într-un an în care au dominat producţiile cinematografice bazate pe evenimente reale, filmul "Selma" este codaş la nominalizări. Pelicula, bazată pe un moment din viaţa lui Martin Luther King, a primit doar două nominalizări pentru Cel mai bun film şi Cel mai bun cântec original. Jurnaliştii consideră însă că s-a făcut o nedreptate.

Florentina Ciucu, critic de film: „E un film despre Martin Luther King, nu e ieşit cu totul din canoane, e un film convenţional, dar foarte bine făcut, cu nişte actori grozavi...”

Cristian Tudor Popescu, critic de film: „Este în general bine jucat, are câteva secvenţe de mase bine făcute, e bună Oprah Winfrey. Şi lucrurile sunt prezentate cam cum au fost. Este, după părerea mea, un film util, ăsta e un film util, deoarece corespunde cu istoria, poate fi prezentat studenţilor, elevilor, vorbesc serios”.

Deşi filmul concurează pentru trofeul Cel mai bun film, a fost omis de la toate categoriile importante.

Cristi Mărculescu, critic de film: „Dar un film despre vai cât de nasol este în America anul acesta nu există. Pare că nici Selma, care e pe o problema actuală pentru ei nu a primit prea multe nominalizări”.

Ileana Bîrsan, critic de film: „Selma există şi nu există. În mod firesc ar fi trebuit nominalizat şi la regie şi la actor”.

Digi24 şi DigiFilm difuzează în exclusivitate pentru România Gala Premiilor Oscar. Aflăm împreună cine sunt marii câştigători duminică, 22 februarie, începând cu ora 2.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri