RAPORT DE ȚARĂ. În Gorj, sarmalele și piftia se mănâncă împreună

Data publicării:
mancare

Un astfel de exemplu sunt sarmalele care aici se mănâncă împreună cu răciturile sau piftia, așs cum mai sunt cunoscute. În zona de munte, mâncarea tradițională este balmoșul ciobănesc. Ce-i drept, nu este o mâncare tocmai românească, însă a fost importată și a devenit mâncare tradițională.

Echipa Digi24 a mers la familia Panduru din Baia de Fier, care a pregătit masa de prânz exact ca la Gorj: ecologic și traditional. Pentru că în această zonă oamenii cresc animale și sunt foarte multe stâne de oi, mâncarea specifică este balmoșul ciobănesc.

Pentru a-l prepara, trebuie lapte, unt de oaie, caș, brânză de oaie și malai. Și mai trebuie să știți un secret: mălaiul se pune în ploaie, ca să nu iasă cocoloașe.

După mălai se adaugă untul și brânza și în câteva minute este gata.

În Gorj veți găsi combinații inedite. Numai în acest județ sarmalele și piftia se mănâncă împreună: o lingură de sarmale cu o lingură de piftie. Rețeta sărmăluțelor este cea știută de toată lumea: carne, ceapă și orez. Iar piftia este făcută din carne de porc.

După ce sunt puse la fiert în tradiționala oală de pământ, așteptați două-trei ore până vor fi gata. 

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri