România furată | Antigripalul, la mâna privaților

Data publicării:
vaccin medic seringa

Nu e bine să te joci cu această răceală, care e, de fapt, o boală destul de perversă şi foarte serioasă. Decesele la vârsta de peste 65 de ani din cauză de gripă sunt de 75%”, precizează Victor Olsavszky, reprezentantul OMS în România.

Pentru românii vulnerabili în faţa gripei, vârstnicii, bolnavii cronici - diabeticii sau cardiacii, femeile însărcinate şi personalul medical, în fiecare an, Ministerul Sănătăţii organizează o campanie de imunizare gratuită. Chiar şi aşa foarte puţini ajung să se imunizeze. Una din explicaţii costă în faptul că autorităţile achiziţionează tardiv dozele de vaccin antigripal.

Noi ne dorim să primim dozele necesare la timp. La timp înseamnă septembrie - octombrie”, spune Rodica Tănăsescu, președinta Societății Naționale a Medicilor de Familie.

Deşi România are un producător propriu de vaccinuri gripale, respectiv Institutul Cantacuzino, autorităţile preferă să achiziţioneze vaccinul antigripal de la marii giganţi ai industriei farmaceutice.

Ştim foarte bine că dacă Institutul reuşea în continuare să producă, ar fi fost furnizorul pentru licitaţia naţională. Când se iveşte o oportunitate, când ministerul a avut o nevoie şi nu a mai putut rezolva acea nevoie cu Institutul Cantacuzino, noi am intervenit şi am asigurat necesarul de vaccin antigripal pentru piaţa din România”, spune Adrian Grecu, general manager Mylan.

Cine are de câştigat şi cine are de pierdut de pe urma dozelor de vaccin gripal, aflaţi într-o nouă ediţie a campaniei România furată, marţi, de la ora 21:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri