OAMENI. Magda Coman, fotomodel în scaun cu rotile

Data publicării:
magda coman icon

„Am lucrat ca model de la 16 ani. Primul meu contact a fost de a participa la miss boboc în liceu, am iesit miss. Am suferit un accident în 2005. Impactul meu psihologic a fost devastator în momentul în care am aflat că nu voi mai merge niciodată şi că voi fi imobilizată într-un scaun rulant”, povestește Magda Coman.

„Din neglijenţa medicilor am captat un stafilococ şi astfel au urmat numeroase intervenţii chirurgicale şi m-au ţintuit într-un mod sau altul la pat”, spune ea.

„M-am întors acasă, am început să caut pe internet agenţii din străinătate şi am depus book-ul meu profesional de model cu care lucram în România înaintea accidentului şi, surprinzător, am fost acceptată în Dusseldorf. Nu am spus că sunt imobilizată într-un scaun rulant tocmai pentru a vedea dacă se poate sau nu, să reuşesc chiar şi aşa. Şi le-am spus ulterior că cea pe care o văd în book-ul profesionist, în momentul de faţă se află într-un scaun rulant şi au spus că este OK, că pentru ei nu contează, ceea ce pe mine m-a surprins, că am o faţă expresivă şi că pot continua să lucrez ca model”, exemplifică Magda actul ei de curaj.

Magda Coman a lucrat timp de trei ani în Dortmund şi Dusseldorf.

„Prima mea ședință foto din Dusseldorf, din studioul în care eu am pozat a fost și Claudia Shiffer”, povestește ea.

„Ulterior am dat naștere unei fetițe, acum are patru ani și jumătate și mi-am dorit foarte mult să aduc în România un cocept pe care l-am văzut în străinătate invitând din mai multe țări la concursuri de miss în scaun rulant”, mai spune Magda Coman.

Cu banii câștigați în Germania a deschis Asociația Open your heart.

Atipic beauty, la prima apariție, este un eveniment fashion tocmai pentru că mi-am dorit ca acolo unde frumusețea este confiscată de modelele sănătoase să pătrundă cele care au într-adevăr ceva de spus. Mesajul social este dincolo de această prezentare de modă unde 12 modele în scaun rulant defilează alături de 12 persoane publice tocmai pentru a nu se crea diferența între cei sănătoși și cei care au o problemă”, spune Magda Coman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri