Cine vrea să candideze pentru Primăria Capitalei

Data publicării:
intercontinental bucuresti noaptea centru

 

Potrivit calendarului alegerilor locale, depunerea candidaturilor va avea loc cel mai târziu cu 40 de zile înainte de data alegerilor, adică până la data de 26 aprilie.

Candidații la Primăria Capitalei

Din partea PSD intră în cursă Gabriela Firea, în vârstă de 43 de ani, senator la primul mandat. Președinta Organizației PSD București și-a depus deja candidatura. Gabriela Firea a absolvit Facultatea de Litere și este de profesie jurnalist.

Partidul Național Liberal a anunțat patru candidați, până să se decidă asupra lui Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte al PNL. Cătălin Predoiu, în vârstă de 48 de ani este președintele PNL București. El a ocupat funcția de ministru al Justiției în Guvernul Tăriceanu, Guvernul Boc și Guvernul Ungureanu. Între șase februarie 2012 și 9 februarie 2012, a fost și premier interimar. Cătălin Predoiu este singurul ministru care a fost menținut în funcție în patru guverne consecutive. De meserie avocat, Cătălin Predoiu a absolvit Facultatea de Drept. El a anunțat că își va depune mâine candidatura.

Daniel Barbu și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei din partea Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE). Senatorul ALDE se află la primul mandat. În vârstă de 59 de ani, Daniel Barbu a fost ministrul Culturii în Guvernul Ponta. Daniel Barbu este licențiat în istoria artei.

Din partea Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), înființat în iunie 2015, va candida activistul civic Nicușor Dan. În vârstă de 46 de ani, Nicușor Dan a canidat și în 2012 la Primăria Capitalei, dar a pierdut. De profesie matematician, Nicușor Dan a absolvit Universitatea din Paris.

Partidul Mișcarea Populară (PMP) a anunțat , vineri, că l-a desemnat pe Robert Turcescu în calitate de candidat la PMB. Inițial, liderul paritidului Traian Băsescu a anunțat că avea de gând să candideze, însă după ce a aflat că este urmărit penal a renunțat la idee. Robert Turcescu are 41 de ani, este de profesie jurnalist și a absolvit Facultatea de Jurnalism. El își va depune astăzi candidatura.

Profesorul universitar Dumitru Borțun va candida la Primăria Capitalei din partea Partidului Social Românesc (PSR), formațiune condusă de Mircea Geoană. Dumitru Borțan are 65 de ani și este profesor universitar la SNSPA. El a absolvit Facultatea de Filosofie.

Bogdan Diaconu și-a depus candidatura din partea Partidului România Unită (PRU). El este deputat neafiliat, la primul mandat, dar a fost membru PSD până în august 2014. Bogdan Diaconu are 36 de ani și a fost consilier local la Primăria Sectoarelor 4 și 6. De profesie avocat, Bogdan Diaconu a absolvit Facultatea de Drept.

Din partea Partidului Național Democrat (PND) va candida Daniel Fenechiu, deputat neafiliat în prezent, fost membru al PPDD, la primul mandat. Daniel Fenechiu are 47 de ani și este de profesie avocat. El a absolvit Facultatea de Drept.

Miroslav Tașcu Stavre, lector universitar la Universitatea din Bucuresti în cadrul catedrei de Studii Culturale Europene a Facultății de Litere și-a anunțat candidatura din partea Partidului Verde.  

Omul de afaceri Irinel Columbeanu și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei din partea Partidului Dreptății Sociale, formațiunea preluată la începutul lunii aprilie de Marian Vanghelie. Irinel Columbeanu are 58 de ani. El a mai candidat pentru PMB în 2012.

Iuliana Gorea Costin, soția fostului primar al Chișinăului Nicolae Costin, și-a anunțat intenția de a candida din partea PNȚCD. În anul 2003 s-a stabilit la București, alegând să sprijine parcursul pro românesc, pro european al Republicii Moldova din cadrul instituțiilor specializate ale Guvernului României, în prezent al Înaltului Reprezentant pentru Republica Moldova.

Omul de afaceri Adrian Thiess a anunțat, în luna ianuarie, că va candida la Primăria Capitalei. Fostul elev al lui Klaus Iohannis în liceu, Adrian Thiess a coordonat campania lui Sorin Oprescu, la primul mandat. El este acţionar la firma Eurostar Catering Expres.

Conform calendarului alegerilor locale, candidaturile vor rămâne definitive la data de 4 mai. Campania electorală pentru alegerile locale va începe pe 6 mai și se va încheia pe 4 iunie.

Citiți și: 
Gabriela Firea: Strategia noastră pentru București nu se schimbă în funcție de contracandidați 
Miroslav Tașcu Stavre, candidat la Primăria Capitalei: Încerc să văd dacă, pe propriile forţe, acest lucru se poate face
„24 de minute”| Nicușor Dan, despre o alianță a partidelor mici pentru Capitală 
Cătălin Predoiu, la Digi24: Până acum nu s-a pus nicio clipă problema candidaturii mele pentru Bucureşti
Candidatul PMP Robert Turcescu: Este momentul unei schimbări de generaţie care să continue proiectele lui Traian Băsescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri