34 de ani de la Revoluția din 1989. Suporterii echipelor de fotbal au organizat „Marșul Eroilor” la Timișoara

Data actualizării: Data publicării:
timișoara 34 de ani de la Revoluție
Participanții la marș au strigat mesaje precum „Eroii nu mor niciodată!”, „Cinste lor, cinste lor, Eroilor” şi „Libertate”, arătând semnul victoriei, semn simbol al Revoluției din decembrie 1989. Sursa foto: captură video Faceook

Suporterii alb-violeţi au organizat sâmbătă seară „Marşul Eroilor”, un omagiu pe care aceştia îl aduc, an de an, celor care s-au jertfit pentru libertate la Timişoara, în Decembrie 1989, transmite News.ro.

Sub motto-ul „Cine uită e complice!”, suporterii echipelor de fotbal din Timişoara au organizat sâmbătă seară un marş pe străzile din Timişoara, la 34 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Marșul a pornit din Piaţa Maria, acolo unde a început revolta timișorenilor în 1989. Tinerii au purtat flori, steaguri tricolore şi steaguri ale Revoluţiei cu vechea stema decupată.

Participanții la marș au strigat mesaje precum „Eroii nu mor niciodată!”, „Cinste lor, cinste lor, Eroilor” şi „Libertate”, arătând semnul victoriei, semn simbol al Revoluției din decembrie 1989. De asemenea, au fost strigate şi lozincile din timpul Revoluţiei, precum „Libertate”, „Timişoara”, „Păcat, păcat de sângele vărsat” sau „Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara”.

Prima oprire a oamenilor care au venit la marș a fost, că întotdeauna, la Catedrala Mitropolitană. Acolo au strigat lozinci şi au aprins torţe, apoi participanţii la manifestare au pornit spre Opera Română.

În faţa Operei avea loc un spectacol de muzică populară care a acoperit scandările participanţilor la marş. Spectacolul a continuat chiar şi în timpul momentului de reculegere, ceea ce a creat furie printre organizatorului marșului comemorativ.

Supăraţi de această situaţie, participanţii la marş au început să huiduie spectacolul. Apoi, suporterii au pornit spre Piaţa Unirii şi Memorialul Revoluţiei. Drumul a continuat până la Cimitirul Eroilor unde suporterii s-au recules în locul unde martirii îşi dorm somnul de veci.

Tinerii au depus coroane de flori la monumentul dedicat martirilor Revoluţiei de la Timişoara şi au aprins lumânări.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri