A dăruit viață după moarte. Inima unui arădean a salvat un om din Croația, iar alți pacienți români au primit o nouă șansă

Data publicării:
medici Arad
Echipa de medici care a participat la intervenția de prelevare de organe. Foto: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad/Facebook

Echipe de medici din Elveția, Croația, București, Cluj Napoca și Arad au participat la intervenția de prelevare de organe. Familia unui arădean de 52 de ani a fost de acord să doneze organele bărbatului aflat în moarte cerebrală pentru a salva alte vieți. Rinichii și corneea au ajuns la pacienți din România aflați în stare critică, iar inima bărbatului a ajuns în Croația după ce pe teritoriul României nu a fost găsit niciun pacient compatibil, au transmis medicii care au participat la intervenție.

Intervenția la care au participat medici din Elveția, Croația și România a durat mai multe ore timp în care au fost prelevate cordul, rinichii și corneea pacientului aflat în moarte cerebrală. Acestea vor ajunge la pacienți a căror viață depinde de un transplant.

Doi pacienți din România vor vedea din nou datorită familiei care a avut puterea să ia decizia de a salva alte vieți atunci când viața celui drag lor nu mai poate fi salvată.

Cordul bărbatului va salva viața unui croat. Aceasta este transportată în Croația după ce pe teritoriul naţional nu au existat pacienți compatibili, anunță medicii spitalului pe pagina de facebook.

„Gestul familiei unui arădean, de 52 de ani, aflat în moarte cerebrală, va da şansa la viaţă unor oameni necunoscuţi care luptă în aceste momente, pe patul de spital, în aşteptarea transplantului salvator! Alţi doi oameni vor vedea din nou datorită aceleiaşi familii care a avut puterea să ia una dintre cele mai dificile şi în acelaşi timp nobile decizii - aceea de a salva alte vieţi, atunci când viaţa celui drag lor nu mai poate fi salvată!

Au fost prelevate cordul, rinichii și corneea pacientului – care vor ajunge, de urgență, la pacienți aflați în stare critică și a căror viață depinde de un transplant. Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienți compatibili, inima arădeanului va salva viața unui pacient din Croația.

Transmitem sincere condoleanțe familiei și ne exprimăm întreaga recunoștință pentru că a ales să ofere o șansă la viață unor oameni necunoscuți!”, transmit reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad.

 

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri