Alertă meteo - trei zile de ploi, lapoviță și ninsori

Data actualizării: Data publicării:
Flood Warnings Continue As More Rain Is Forecast Across England
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Vremea rea cuprinde din nou regiunile din sudul şi estul ţării noastre. Meteorologii au emis o alertă de ploi, lapoviţă şi ninsori valabilă de luni noapte, de la ora 2:00, până joi la ora 10:00.

Flood Warnings Continue As More Rain Is Forecast Across England
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Ploile vor apărea la început în jumătatea de sud a ţării, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri/mp şi izolat 50 de litri/mp în special în Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei.

În plus, vântul va sufla cu putere, mai ales în zonele de munte unde vor apărea ninsori şi lapoviţă. De marți, până joi, ploile vor apărea şi în celelalte regiuni ale ţării.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 11 octombrie, ora 2:00 — 13 octombrie, ora 10:00, aria ploilor se va extinde treptat și va cuprinde majoritatea regiunilor. Ploile vor fi mai însemnate cantitativ la început în jumătatea sudică a teritoriului, iar începând din a doua parte a zilei de marți, 11 octombrie, mai ales în est, sud-est și la munte.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și local 40 — 50 l/mp, cu precădere în Moldova, nordul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zonele montane.

Pe parcursul zilei de marți, la munte precipitațiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, în special la altitudini mai mari și mai ales în nordul Carpaților Orientali se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 55 — 65 km/h, îndeosebi în est și la munte, iar pe crestele montane înalte va depăși 70 — 80 km/h, viscolind ninsoarea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri