Amendă de 32.000 de lei pentru Spitalul Urlați, unde un medic i-a cusut unui pacient, în picior, mânerul de la frâna bicicletei

Data actualizării: Data publicării:
ustnesile chirurgicale si frana de bicicleta
Un banal accident de bicicletă s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru un bărbat din Prahova. De vină, spune acesta, ar fi fost un medic de la Spitalul orășenesc din Urlați. FOTO: Captură Digi24

Spitalul din Urlați, unde un medic i-a cusut în rană, unui pacient, o bucată din frâna bicicletei, după ce acesta suferise un accident, a fost amendat. 32.000 lei este sancțiunea dictată de inspectori, conform publicației Observatorul Prahovean.

„În cursul zilei de 2.08.2023, la nivelul spitalului s-a desfășurat un control de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Prahova pentru verificarea aspectelor semnalate, în urma căruia au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.000 de lei pentru nerespectarea procedurii referitoare la acordul pacientului informat, respectiv pentru necompletarea tuturor rubricilor din formularul privind acordul pacientului informat”, a transmis DSP Prahova.

Reprezentanții DSP Prahova au anunțat că vor sesiza Colegiul Medicilor Prahova „pentru verificarea modului de acordare a actului medical acordat pacientului în camera de gardă”.

Ancheta DSP vine după ce un tânăr a acuzat un doctor de la Spitalul orășenesc din Urlați că i-a cusut în picior mânerul de la frâna de mână a bicicletei cu care căzuse.

Bărbatul a povestit, pentru Digi24, că imediat după incident s-a dus la spital, însă medicii i-au cusut rana și l-au trimis acasă. Piciorul a continuat să se umfle, așa că s-a întors din nou la spitalul din Urlați, unde medicii l-au sfătuit să pună gheață pe rană. Abia în Olanda, acolo unde lucrează, medicii au reușit să-i scoată mânerul de 8 centimetri lungime din picior.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri