Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă. Aproape 15.000 de candidați au susținut proba scrisă la Română. Când se afișează rezultatele

Data publicării:
eleva in prim plan in timp ce scrie in banca la examen
Foto: Profimedia Images

Ministerul Educaţiei a anunțat că la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2023, desfăşurată miercuri, s-au prezentat 14.971 de candidaţi din cei 17.621 înscriși pentru examen. Douăzeci şi unu de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

„La proba scrisă de Limba şi literatura română - proba E.a) din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului naţional de bacalaureat 2023, desfăşurată astăzi, 16 august, au fost prezenţi 14.971 de candidaţi din cei 17.621 de candidaţi care şi-au exprimat opţiunea de a susţine această probă. Nu s-au prezentat 2.629 de candidaţi, iar 21 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă, citat de News.ro.

Potrivit sursei citate, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare, în urma solicitărilor exprese, numărul candidaţilor prezenţi la fiecare probă este diferit. Astfel, cei peste 33.900 de candidaţi înscrişi susţin examenul integral sau parţial.

Subiectele şi baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00 pe site-ul de profil, conform procedurii.

Joi este programată proba obligatorie a profilului - proba E.c), vineri - proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d), iar luni - cea la Limba şi literatura maternă - proba E.b).

Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) au fost echivalate/recunoscute în perioada 7-11 august.

Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR), va avea loc în 25 august (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale vor fi comunicate în 29 august.

Nota minimă de promovare - pentru fiecare probă - este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6 (şase).

„Precizăm că, începând cu această sesiune a examenului naţional de bacalaureat, Ministerul Educaţiei generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor. Acest proces nu implică schimbări în ceea ce priveşte criteriile de evaluare/baremele şi tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat”, au mai arătat reprezentanţii ministerului.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri