Video Exclusiv Bănescu răspunde acuzațiilor lui Pandele: A spune că dai bani Bisericii pe ton de slavă este anemic creștinește

Data publicării:
Vasile Bănescu în studioul Digi24
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Foto Captură Digi24

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a răspuns, sâmbătă, acuzațiilor primarului din Voluntari, Florin Pandele, care a spus că pe vremea când soția sa, Gabriela Firea, era primarul general al Capitalei erau aprobate fonduri pentru construirea catedralei Mântuirii Neamului. Invitat la emisiunea „În fața ta”, la Digi24, Bănescu a spus că „ajutorul oferit de statul român pentru ridicarea unui edificiu emblematic pentru România este un ajutor care s-a oferit în baza unei legi”.

Florin Negruțiu, jurnalist Digi24: În apărarea pe care a avut-o primarul din Voluntari (în scandalul „azilelor groazei”) a menționat faptul că s-au donat bani, atât din partea sa, cât și a soției sale, Gabriela Firea, către catedrala Mântuirii Neamului, că se face o catedrală în Voluntari, altfel spus, că a existat în permanență o generozitate din partea administrației către Biserică și iată răsplata, adică reacția dumneavoastră. 

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: „Zâmbesc foarte amar când aud astfel de lucruri, pe care am evitat sa le citesc. A ajuta Biserica se poate face în 2 feluri: a o ajuta personal - e vorba de bănuțul văduvei din Evanghelie - a da fiecare cât poate pentru ridicarea unui edificiu, unui obiect de cult, dar ajutorul oferit de statul român pentru ridicarea unui edificiu emblematic pentru România și pentru Ortodoxia Română este un ajutor care s-a oferit în baza unei legi.

Persoanele care vorbesc despre aceste lucruri, ar putea să adauge dacă au dat strict ceva personal sau au împlinit o lege. (...)Nu vreau să mă scufund într-o polemică imaginară cu cineva, dar a spune că ai dat bani Bisericii cu intonația care indică mai mult o formă de slavă deșartă sau de mărire de sine mi se pare destul de anemic creștinește. În general faptele bune sunt tăcute, discrete. (...)Nu trebuie să facem spectacol din ajutorul oferit Bisericii, care poate fi strict personal sau unul instituțional. Dacă ne-am împlinit datoria respectând o lege, eu cred că e suficient, nu trebuie să așteptăm aplauze puternice”. 

Vasile Bănescu a postat un mesaj virulent pe Facebook după izbucnirea scandalului privind „azilele groazei”, în care acuza instituțiile responsabile de neglijență și cinism. „Să spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferințe inimaginabile, deși ești cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit „Doamne ajută”, e proba supremă de abjecție și cinism”, scria Bănescu, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

 

 

 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita