Pandele cere intervenția Patriarhului după atacul lui Bănescu: Îmi amintesc când Gabriela era primar și aproba fonduri pentru Biserică

Data actualizării: Data publicării:
ID82051_INQUAM_Photos_Octav_Ganea-1536x1024
Gabriela Firea și Patriarhul Daniel. Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a acuzat, joi la România TV, că a fost lansată „o campanie împotriva Gabrielei Firea”, soția sa, după dezvăluirile din presă și informațiile procurorilor DIICOT despre cazul azilului de bătrâni din orașul pe care îl administrează. El spune că mesajul purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, privind acest scandal este precum „postarea unui membru USR” și precizează că Bănescu a lansat „un atac voalat la adresa Gabrielei Firea”. Totodată, edilul cere intervenția Patriarhului Daniel. 

„De câteva zile s-a pornit o campanie împotriva Gabrielei Firea. În urmă cu două luni de zile se spunea că Gabriela Firea va da o lege în Parlament în care va vinde copii României. Acum s-a pornit împotriva Gabrielei acțiuni cum că are ceva împotriva bătrânilor că sunt înfometați, că nu li se dau medicamente. Sunt lansate de o publicație haștagistă, toate aceste lucruri sunt lansate de USR și se știe foarte bine și de ce se dorește acest lucru.

Astăzi (joi – n.red.) am citit postarea purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, credeți-mă am crezut că este postarea unui membru USR.

Îmi aduc aminte când Gabriela Firea era primarul general al Capitalei și în litera și spiritul legii erau aprobate fonduri pentru bisericilor, fonduri pentru construirea catedralei Mântuirii Neamului, se lansase că nouă ne plac spațiile mici. Haștagiștii nu știau ce să îi facă Gabrielei, iar USR-ul își rupeau hainele de pe ei în consiliul general și pe la televizoare spunând că nu trebuie dați bani la biserică.

Ceea ce a făcut purtătorul de cuvânt al BOR, lansând un atac voalat la adresa Gabrielei. Am primit mesaj de la dumnealui că nu e adevărat, că nu a vrut să o atace pe Gabriela. Nu este adevărat, este o minciună, dânsul a aruncat o piatră în baltă și știm foarte bine că nu mai putem să o scoatem”, a declarat Florentin Pandele.

Florentin Pandele este convins că acest atac al purtătorului de cuvânt al BOR la adresa Gabrielei Firea nu a fost lansat întâmplător.

„Nu întâmplător au apărut aceste atacuri și ele vor continua! Este o regie foarte bine pusă la punct! Dânsul face parte din acest angrenaj foarte bine pus la punct. Eu nu consider că nu sunt un om inteligent sunt un țăran intuitiv. Ceea ce încearcă dumnealui să facă și să spele lucrurile este nimic. Ar trebui ca Patriarhul Daniel să ia atitudine. Dacă nu i-a atitudine înseamnă că este de acord cu ceea ce spune purtătorul de cuvânt al BOR”, a mai spus Florentin Pandele.

Vasile Bănescu a publicat joi un mesaj pe Facebook în care spune că „să spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferințe inimaginabile, deși ești cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit «Doamne ajută», e proba supremă de abjecție și cinism”. Mesajul are legătură cu ancheta procuroriilor DIICOT la centrele pentru persoane vârstnice din județul Ilfov unde au fost descoperite condițiile inumane în care erau ținuți sute de bătrâni. În presă au apărut informații privind o presupusă implicare a surorii ministrului Gabriela Firea în activitatea căminelor de bătrâni anchetate de DIICOT. Ministrul a reacționat și a spus că „se încearcă intimidarea mea, compromiterea imaginii mele, scoaterea din viața politică”.

Ulterior, Bănescu a precizat că mesajul „vizează coabitarea cu atrocități care ne-au îngrozit pe toți doar a acelor persoane care vor fi identificate ca vinovate de către autoritățile abilitate, nu persoane care nu au legătură cu acest caz si care se pot simți lezate acum de un abuz de nedreaptă asociere”.

„Mesajul vizează din perspectivă creștină răul, banalizarea lui și denunțarea cruzimii”, a mai scris Bănescu. 

Vineri, el a transmis că mesajul nu a reprezentat poziția BOR.

Primarul Florentin Pandele a susținut, vineri în direct la Digi24, că instituția pe care o conduce nu avea informații despre azilele de bătrâni în care erau nereguli grave și că nu are atribuții de control în acest caz. El astfel cere Guvernului să schimbe legislația în vigoare și „să se dea atribuții și UAT-urilor, primăriilor, ca să răspundă, eventual să-și dea și ei un aviz și să facă controale periodice în aceste cămine private”.

Editor : A.R. | A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri