BOR refuză canonizarea Regelui Mihai. Explicația oferită de purtătorul de cuvânt al Bisericii

Data actualizării: Data publicării:
REGELE MIHAI - DECORATII - PALATUL ELISABETA

După ce Dan Bădic, fostul director al Casei Regale, a anunțat că va propune canonizarea Regelui Mihai, Biserica Ortodoxă Română a explicat, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Vasile Bănescu, că fostul Suveran nu poate fi trecut în rândul sfinților.

Explicația BOR este legată de faptul că procesul de canonizare se face strict pe criterii religioase, și nu politice, motiv pentru care Regele Mihai, deși a fost „un model exemplar”, nu poate fi canonizat.

”O asemenea solicitare, o canonizare în Biserica Ortodoxă, poate fi făcută doar în urma respectării unor criterii religioase. Regele Mihai rămâne un tată model, nu numai al unei familii, ci și al unui popor. Este un model exemplar, dar din sfera politică nu putem transpune aceste lucruri în sfera religioasă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, la Antena 3.

”O canonizare are criterii riguroase și presupune o personalitate mistică și o persoană profund religioasă. Nu putem amesteca sfera politicului cu cea religioasă”, a mai adăugat Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al BOR afirmă însă că refuzul de a-l canoniza pe Regele Mihai nu reprezintă nicidecum o „desconsiderare a Majestății Sale”.

Citește și ”Cine se află, cu adevărat, în spatele lui Șerban Nicolae”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri