Ce se va întâmpla cu fetița de doi ani care a dispăruse, după ce mama ei a lăsat-o lângă o pădure

Data actualizării: Data publicării:
ana maria
FOTO: Adevarul.ro

Fetița de doi ani din Dumbrava, care a fost găsită teafără după ce mama ei o lăsase lângă o pădure din Prahova, ar putea ajunge în îngrijirea unei familii surogat. Copila a dispărut în timp ce părinții ei se certau, însă din fericire, autoritățile au găsit-o în pădure, la aproximativ un kilometru de locul în care a dispărut, conștientă și fără răni vizibile. 

ana maria
FOTO: Observatorul de Prahova

Fetița a fost consultată de către medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova, care au constatat că aceasta prezenta o hipotermie ușoară, motiv pentru care a fost transportată la Spitalul de Pediatrie Ploiești, scrie Observatorul de Prahova.

“Astăzi dimineaţă (vineri n.r.) o echipă de la noi s-a deplasat la Spitalul de Pediatrie, unde se află copilul, şi apoi în comuna Dumbrava pentru a vedea în ce condiţii este crescută fetiţa. Se ştie că mama mai are încă patru copii în sistem de plasament, în prezent aceşita se află în cadrul unui organism privat autorizat. Procedura obişnuită ne obgliă să luăm acceptul mamei pentru a prelua copilul din familie, în caz contrar vom fi nevoiţi să apelăm la instanţă şi să obţinem o ordonanţă preşedinţială care să stabilească măsura de protecţie în ceea ce priveşte fetiţa”, a declarat Corina Nicola, purtătorul de cuvând al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, potrivit Adevărul.

Copila a fost lăsată nesupravegheată, lângă casă, câteva minute, a spus mama care a sunat la 112 şi a anunţat dispariţia. Mama feţitei a povestit că recent s-a mutat din casa concubinului său, aflată la marginea pădurii, şi a luat copilul cu ea, iar joi după-amiază s-a întors la acea casă pentru a lua câteva lucruri. Femeia susţine că a intrat în casă singură şi a lăsat fetiţa afară, înconjurată de trei câini ai familiei, iar câteva minute mai tîrziu, când a ieşit din casă, aceasta dispăruse.

Presa locală scrie însă că mama fetiței mai are patru copii în plasament și o problemă cu băutura. Potrivit Jurnalului de Prahova, polițiștii au găsit în rucsacul micuței o sticlă de țuică, alături de alte lucruri ale copilei, pe care mama i le băgase în bagaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri