Cei şase copii care au primit într-o zi tratamentul de antibiotice pentru o lună vor fi externaţi din spital

Data publicării:
pacient copil spital
Credit foto: Guliver/Getty Images

Cei şase copii din Călăraşi intoxicaţi cu medicamente şi internaţi în Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti au o stare de sănătate foarte bună şi vor fi externaţi luni, au transmis reprezentanţii unităţii sanitare.

”Astăzi se vor externa copiii intoxicaţi cu izoniazidă. Sunt în stare generală foarte bună”, este anunţul reprezentanţilor spitalului.

Cei şase copii - cinci fete, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, şi un băiat de 13 ani - au fost aduşi în 27 iunie la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, după ce au luat un medicament pentru tuberculoză, care le fusese prescris de către medicul specialist, dar fără a fi respectată doza stabilită de către acesta.

Potrivit informațiilor preliminare, copiilor le-a fost administrată, de părinți, într-o singură zi, doza pentru o lună din antibioticele prescrise de medic pentru tuberculoză.

Substanţa ingerată de copii, izoniazida, în cantităţi mari, duce la fenomene neurologice, convulsii, tulburări metabolice cu afectare hepatică, renală, a precizat medicul Raluca Alexandru, de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală.

”Se poate ajunge la hemodializă şi chiar deces Din fericire, s-a intervenit prompt, cei de la SMURD au realizat gravitatea cazurilor şi au luat măsurile corespunzătoare. La spital au fost mobilizaţi mai mulţi medici şi asistente de la secţia de toxicologie, UPU şi farmacia spitalului. Astfel că la mai puţin de 6 ore de la administrare erau internaţi şi sub tratament cu antidot - vitamina B6 toţi cei 6 copii cu vârste între 5 şi 16 ani”, a explicat atunci medicul.

Procurorii s-au sesizat din oficiu şi au deschis dosar de cercetare penală in rem pentru vătămare corporală din culpă.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri