Peste 8 kg de droguri au fost găsite de polițiști ascunse într-un frigider. Dealerii le vindeau în București și Călărași

Data publicării:
droguri in frigider
Procurorii cer arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile. Colaj foto / surse foto: DIICOT

Două persoane au deținut și vândut timp de mai multe luni cantități mari de droguri de risc. Dealerii vindeau drogurile în București și în județul Călărași.

„La data de 05.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, în formă continuată”, spune DIICOT într-un comunicat de presă.

În perioada octombrie 2023 – aprilie 2024, aceștia au deținut și comercializat, în mod repetat, cantități de canabis mai multor consumatori din București și județul Călărași, unul dintre inculpați fiind furnizorul de drog de risc al celui de al doilea.

„În urma perchezițiilor domiciliare efectuate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, au fost identificate și ridicate cantitatea de peste 8, 5 kilograme canabis, destinată comercializării, suma de aproximativ 300.000 lei, cântare electronice și grindere, precum și alte mijloace de probă. Totodată, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra a trei autoturisme”, se mai spune în sursa citată.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost realizată împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate - Serviciului Antidrog și a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri