Charlie Ottley vrea sa-i ajute pe copiii care i-au furat drona: "Ei sunt adevăratele victime, tatăl lor e în închisoare"

Data actualizării: Data publicării:
charlie ottley la o declaratie in fata jurnalistilor
Charlie Ottley, realizatorul seriei de documentare Wild Carpathia şi Flavors of Romania. Foto: Captură Digi24

Charlie Ottley, realizatorul seriei de documentare Wild Carpathia şi Flavors of Romania, și-a recuperat echipamentele care i-au fost furate zilele trecute în Timișoara, inclusiv drona, care a fost găsită în Bacău. Suspecții sunt trei copii pe care jurnalistul britanic vrea să-i ajute și despre care spune că sunt "adevăratele victimele în această poveste". 

"Pare a fi funcțională (drona recuperată - n.r.). În toate călătoriile mele n-am văzut ca un lucru să fie recuperat atât de rapid și atât de eficient. Vreau să le mulțumesc polițiștilor pentru minunata treabă pe care au făcut-o. În primul rând, nu noi suntem victimele. Victimele reale sunt copiii care au furat drona", a declarat jurnalistul britanic. 

De asemenea, realizatorul documentarelor a declarat că își dorește să-i ajute pe copiii care l-au jefuit la Timișoara. Ottley spune că nu ei sunt de vină, ci "părinţii, societatea" și merită "o şansă bună la educaţie". 

"Adevăratele victime sunt ei, copiii, pe care i-au dezmăgit părinţii, societatea. Ar fi trebuit să fie în pat, ar fi trebuit să doarmă şi să meargă la şcoală a doua zi. Sunt copii, fie că sunt cetăţeni romi sau români, merită o şansă la educaţie, iar părinţii au nevoie de reabilitare ca să le ofere copiilor o nouă şansă. Altfel, vom perpetua acest ciclu al infracţionalităţii. Profit de această ocazie să le spun oamenilor că suntem norocoşi să îi ajutăm pe aceşti copii. Nu numai că nu vrem să fie pedepsiţi în vreun fel, pentru că nu este vina lor. Vrem le oferim şansa de a ne vizita când filmăm Flavours of Romania aici, să vină să ne vadă pe platoul de filmare. Aş vrea să le ofer o cameră, să îi învăţ de filmeze şi să le oferim un nou început, sperând că astfel îi vom încuraja şi îi vom inspira să nu facă greşelile părinţilor lor. Din câte înţeleg, tatăl lor e în închisoare", a declarat Charlie Ottley.

Charlie Ottley: Vrem să-i găsim mamei copiilor un loc de muncă

Jurnalistul a mai transmis că vrea să se implice pentru a găsi mamei copiilor un loc de muncă, pentru a nu mai trăi pe străzi, și a făcut un apel pentru a sprijini în general copiii aflați în situații vulnerabile.

"Sunt mii de familii ca a acestor copii peste tot în ţară. Sunt copii care cerşesc în pacări, în faţa supermarketurilor şi îi noi dezamăgim, noi ca ţară îi dezamăgim. Merită fiecare o şansă. Pentru că sunt romi, există multă xenofobie când e vorba despre ei sau cel puţin asta am întâlnit eu şi de multe ori problema este ignorată. Mulţi spun că sunt romi, dar sunt copii şi fiecare copil merită să aibă oportunităţile de a avea un scop în viaţă. Astfel, îi invit să vină să ne vadă şi vreau să strângem bani pentru a le cumpăra o cameră şi am vrea să îi găsim mamei lor un loc de muncă ca să nu fie nevoită să trăiască pe străzi pentru că soţul ei e în închisoare, iar copiii să facă infracţiuni ca să susţină familia, asta nu ar trebui să se întâmple într-o ţară europeană", a mai spus Charlie Ottley.

Realizatorul Wild Carpathia și Flavors of Romania a fost jefuit în centrul Timișoarei în timp ce filma un documentar. Jurnalistului britanic i s-a furat geanta în care se aflau mai multe echipamente, inclusiv o dronă. Hoții sunt trei copii - doi băieți și o fată, cu vârste cu prinse între 10 și 14 ani. Cei trei minori au fost audiați la poliție, fiind însoțiți de mama lor.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri