Ciolacu, la Bruxelles: Președintele Consiliului European mi-a reconfirmat susținerea sa totală pentru aderarea României la Schengen

Data publicării:
Premierul Marcel Ciolacu și președintele Consiliului European, Charles Michel
Premierul Marcel Ciolacu și președintele Consiliului European, Charles Michel. Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a reconfirmat sprijinul total pentru aderarea României la Spațiul Schengen, a transmis vineri premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită oficială la Bruxelles. 

„Președintele Consiliului European, Charles Michel, mi-a reconfirmat, astăzi, susținerea sa totală pentru aderarea României la spațiul #Schengen.

Domnia sa este unul dintre marii prieteni ai țării noastre și i-am mulțumit pentru suportul său constant, ferm și plin de energie”, a scris Marcel Ciolacu, vineri, pe Facebook.

Potrivit acestuia, cei doi au ajuns la un acord „că o decizie legitimă, în favoarea României, reprezintă cel mai bun antidot pentru a detensiona actualul cumul de factori care ar putea avansa euroscepticismul în zona de est a continentului”.

Charles Michel „a mulțumit României și pentru sprijinul puternic oferit de țara noastră Ucrainei și Republicii Moldova”, a transmis Ciolacu.

„Este dovada că românii probează cu fapte ce înseamnă solidaritatea! De aceea, sper că și Europa va proba, printr-o decizie în favoarea României pe tema Schengen, că #solidaritatea europeană există și în realitate, nu doar în declarațiile oficiale!”, a încheiat premierul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri