#Colectiv | Supraviețuitor: Îmi doresc să plec, nu am o problemă cu țara, ci cu cei care ne conduc

Data publicării:
adina apostol
Adina Apostol Foto: captura TV

Astăzi se împlineşte un an de la cea mai cumplită tragedie care a marcat România după Revoluţie. Pe 30 octombrie 2015, un incendiu devastator a provocat moartea a 64 de oameni, cei mai mulţi dintre ei foarte tineri. La un an de la cumplitul eveniment, o lecţie dură despre siguranţă şi responsabilitate pare încă neînvăţată. În continuare sunt cluburi supraaglomerate care au doar o singură ieşire de urgenţă. Situaţie de care sunt conştienţi atât oficialii, cât şi cei care intră de bunăvoie în astfel de locuri.

La un an de la tragedia din Colectiv, Adina Apostol, supravieţuitoare a incendiului, are un mesaj pentru autorităţi: să nu mai ignore neregulile ce apar în cluburi, aşa cum s-a întâmplat în cazul celui de la fosta fabrică Pionierul.

Aş vrea sa le transmit să nu mai repete greşeala cu Colectivul și înainte să dea autorizații de funcționare, ar treubi să verifice mult mai în amănunt, dar să verifice serios. Nu să zică: Lasă, că aduci tu extinctor și mai faci o ușă și lasă-i să funcționeze! Patronilor – aceleași lucru, să nu-și mai asume astfel de riscuri și să nu mai pună viețile oamenilor în pericol. Dacă ne gândim, localul e casa lor. Omul care îți intră în casă și pățește ceva – tu ești responsabil”, a declarat Adina la Digi24.

Ea a pus totul în oglindă cu ceea ce a văzut în Belgia:

Am fost de curând la un concert, în interior. Prima dată. În Belgia. Am stat o oră și jumătate în ușa clubului și m-am uitat peste tot unde sunt stingătoare, ce ieșire de urgență au, dacă au ceva pe pereți. Am văzut că aveau foarte multe extinctoare, din patru în patru metri. Nu ere nimic pe pereți, nici măcar burete”, a povestit supraviețuitoarea din clubul Colectiv.

În final, a făcut o mărturisire cutremurătoare:

Mi-am dorit și îmi doresc în continuare să plec de aici. Nu pentru că îmi reneg țara sau că am o problemă cu țara asta. Doar că cei care ne conduc nu se gândesc la noi și din cauza asta se întâmplă ce s-a întâmplat la Colectiv și se poate întâmpla oricând, dacă nu vor lua măsuri. Și am văzut că se poate şi altfel, civilizat”.

Interviul integral cu Adina Apostol va fi difuzat duminică, de la ora 13:05, la emisiunea „În faţa ta”.

Tot duminică, de la ora 20:00, urmăriți emisiunea lui Tudor Mușat care va fi consacrată comemorării Colectiv. În cadrul ei, Digi24 va transmite cele două documentare exclusive realizate pe această temă: „Un an. Un minut și o secundă” și „Un minut și o secundă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri