Compania „Apele Române” reacționează: Inginerul Gabi Musteață a refuzat postul de director tehnic

Data actualizării: Data publicării:
Gabi Musteață, Simona Iancu și Petru Avram.
Gabi Musteață, Simona Iancu și Petru Avram. Doar cel din urmă se mai află în funcție la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad. Foto: Digi24/Recorder

Compania Națională „Apele Române” a reacționat la dezvăluirile făcute de inginerul Gabi Musteață pentru Recorder, în legătură cu o chelneriță fără pregătire care a fost încadrată ca inginer și ar fi trebuit să se ocupe de apărarea împotriva inundațiilor. Într-un comunicat se arată că bărbatului i s-a oferit postul de director tehnic în Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, însă acesta a refuzat.

Gabi Musteață a declarat pentru Digi24 că inițial i s-a comunicat de către conducerea ABA Prut-Bârlad să preia și sarcinile de investiții și achiziții, pentru 30 de zile, iar după ce a transmis că nu este de acord cu schimbarea actului adițional i s-a desființat postul. El a adăugat că a contestat decizia în instanță. 

Inginerul a mai reclamat și nereguli: „Plăți care trebuiau să fie făcute pentru un anumit constructor, lucrări care erau făcute în 2018 și plătite în 2020. Mie mi s-a părut ca un dar de Crăciun ținând cont că am semnalat nereguli și puteam să așteptăm până le corectam”.

În replică, reprezentanții companiei „Apele Române” au transmis printr-un comunicat că „în urma refuzului repetat de a semna documentele de încadrare pe postul oferit de director tehnic, începând de astăzi, 9 februarie, domnul Musteață Gabi nu mai este angajat în cadrul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad. Relațiile contractuale de muncă cu angajatorul au încetat conform prevederilor legale”.

„În urma modificărilor de organigramă ale tuturor Administrațiilor Bazinale de Apă realizate în luna noiembrie 2020 și aprobate de către Consiliul de Conducere al ANAR, prin comasarea activităților de exploatare a lucrărilor hidrotehnice și dezvoltarea investițiilor a rezultat, la nivelul fiecărei ABA, departamentul Exploatare Mentenanță și Investiții. În acest context, domnului Musteață Gabi i s-a oferit postul de Director tehnic – Exploatare Mentenanță și Investiții, pe o perioadă determinată de 30 zile, conform prevederilor în vigoare. Până la data modificării organigramei, acesta a ocupat funcția de director tehnic Exploatare Lucrări hidrotehnice (interimar)”, se mai arată în comunicatul companiei.

Potrivit sursei citate, în lunile noiembrie-decembrie 2020, Gabi Musteață a fost în concediu medical, până la data de 16 decembrie, iar la revenirea la serviciu „i s-au prezentat documentele prin care era numit în funcție, precum și fișa de post, singura pe care a semnat-o, dar cu obiecții. Aceleași documente i s-au înaintat din nou, cu adresă oficială, iar angajatul și-a exprimat dezacordul cu privire la numirea temporară pe postul de Director tehnic – Exploatare Mentenanță și Investiții”.

„Având în vedere că a refuzat în mod repetat semnarea actelor de numire în funcția de director tehnic, la începutul lunii ianuarie, ABA Prut-Bârlad i-a propus unul dintre posturile vacante de inginer în diverse compartimente, conform pregătirii sale profesionale. Domnul Musteață a refuzat toate variantele propuse”, precizează compania.

Cei de la „Apele Române” mai transmit că Simona Iancu, femeia angajată ca inginer după presiuni politice, și-a prezentat demisia începând cu data de 4 februarie.

„În data de 4 februarie a.c., doamna Iancu Simona și-a prezentat demisia, raporturile de muncă cu ABA Prut-Bârlad fiind încetate”, se arată în comunicat.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Putin nu a greșit atât de mult. Ne urăsc cu adevărat". Rușii fugiți de frica războiului se întorc și ajută...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
De ce nu se afișează Lidia Buble cu iubitul ei, un afacerist de 62 de ani: „Când o să fie să mă mărit, o să...
Film Now
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de...
Adevarul
Angajator criticat, după ce un tânăr a refuzat să acorde 90 de minute unui test de selecție pentru că „părea...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
O mamă nu și-a crezut copilul care îi spunea că are monștri în dormitor. Problema era mult mai gravă: „S-a...
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Porecla adorabilă pe care a primit-o Ryan Gosling de la fiicele lui: „Mă dau gata de fiecare dată!”