Companiile americane cu care a discutat ministrul Apărării la Washington

Data actualizării: Data publicării:
IMG_5418

Delegaţia Ministerului Apărării Naţionale, condusă de ministrul Mihai Fifor, a avut întâlniri, la Washington D.C., cu reprezentanţi ai companiilor Raytheon, Lockeed Martin şi Bell Helicopters, anunţă MApN.

IMG_5418
Foto: MApN
"Pe agenda zilei de joi, 21 septembrie, delegația Ministerului Apărării Naționale, condusă de ministrul Mihai Fifor, a avut întâlniri, la Washington D.C., cu reprezentanți ai companiilor Raytheon, Lockheed Martin și Bell Helicopters.
În cadrul discuțiilor, a fost reiterat agajamentul României de alocare a două procente din PIB pentru apărare în 2017 și menținerea acestui prag pentru următoarea decadă, ceea ce va permite demararea unor programe de înzestrare necesare pentru modernizarea Forțelor Armate ale României.
Ministrul Fifor a subliniat importanța transferului de tehnologie și de know-how către industria națională de apărare în interesul securității regionale și internaționale. De asemenea, a apreciat rezultatele bune ale întâlnirilor avute, atât în țară, cât și pe parcursul vizitei la Washington, invitând companiile de profil să investească în România", se arată într-un comunicat de presă difuzat de Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit News.ro, în această vară, autorităţile române şi americane au anunţat că România va cumpăra sisteme de rachete Patriot, contract în valoare de 3,9 miliarde dolari, şi  sisteme mobile HIMARS în valoare de 1,25 miliarde dolari.

România va cumpăra, în cadrul primului contract, 28 de staţii de lansare M903 de la Raytheon, cu sisteme radar şi de control, 56 de rachete Patriot MIM-104E Guidance Enhanced Missile-TBM (GEM-T) de la Raytheon şi 168 de rachete Patriot Advanced Capabilty-3 (PAC-3) fabricate de Lockheed Martin.

De asemenea, premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, la începutul lunii august, cu reprezentanţii ai companiei americane Bell Helicopter, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, semnând o scrisoare de intenţie prin care guvernul român anunţă Statele Unite asupra disponibilităţii de achiziţionare a unor elicoptere de atac.

Ulterior, reprezentanţii Bell Helicopter au transmis pentru News.ro că scrisoarea de intenţie prin care Guvernul român anunţă Statele Unite asupra disponibilităţii de achiziţionare a unor elicoptere de atac este parte a unui proces de tipul Foreign Military Sale (FMS), iar negocierile se derulează între reprezentanţii celor două guverne.

Programul delegației Ministerului Apărării la Washington a cuprins şi o întâlnire între Mihai fifor şi şeful Pentagonului, James Mattis.  Potrivit unor surse politice citate de Hotnews, în cursul întrevederii oficialul american a abordat şi problema anticorupţiei, arătându-şi susţinerea.

SD hosts Romanian minister of defense
Secretary of Defense Jim Mattis hosts a bilateral meeting for Romanian Minister of Defense Adrian Tutuianu Sept. 19, 2017, at the Pentagon in Washington, D.C. (DOD photo by Air Force Tech. Sgt. Brigitte N. Brantley)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri