Consilierul primarului Robu a găsit vinovatul pentru prăbuşirea porţii de intrare în Timişoara

Data publicării:
poarta intrare timisoara_fb catalin iapa (2)

Poarta de la intrare în Timişoara care a omorât un om nu a căzut strict din cauza vântului, ci din cauza unei bucăţi de acoperiş care a lovit construcţia, asta susține Cătălin Iapă, consilierul personal al primarului Timişoarei. El a postat pe Facebook și câteva fotografii-argument.

Legat de poarta de pe Calea Lugojului: sunt sigur 100% că până la ea au ajuns bucăţi de acoperiş aduse de vânt! Foarte probabil, din filmare şi din poze, să fi fost şi lovită de bucăţile de acoperiş aduse de vânt! Fac această postare cu părere de rău pentru nefericitul eveniment, şi conştient că acum nu se poate da timpul înapoi pentru a fi evitat şi în acelaşi timp crezând cu tărie că o anchetă făcută de specialişti e obligatorie. Am postat astăzi pentru că, până la finalizarea anchetei, e important ca dacă există argumente concrete sau anumite dovezi e bine că publicul să le ştie”, a scris Cătălin Iapă, pe Facebook.

El a adăugat bazându-se se pe presupozițiile sale că „poarta a fost lovită de un acoperiş înainte de a pica”.

„Imediat am mers acolo să văd dacă mai e rămas ceva în jur şi am găsit bucăţi de acoperiş pe o suprafaţă foarte mare atât înaintea porţii cât şi după poartă. Am făcut poze şi filmări şi puteţi vedea şi dumneavoastră. Am găsit pe internet poza făcută din timpul descarcerării şi se vede clar în partea stânga a pozei, sub poartă picată, o bucată de acoperiş albă. Este o poză în care apare concomitent stâlpul căzut la pământ şi o bucată de acoperiş foarte aproape de el, la nici 10 metri”, adaugă el.

„În poză cu stâlpul căzut la pământ (cea în care apar numele oraşelor înfrăţite) se vede cum partea de jos nu pare a fi afectată/lovită, în schimb partea de sus e toată spartă ca şi cum ar fi fost lovită. Aici s-ar putea să fi lovit bucată de acoperiş în poartă. În ultima poză a postării apare o clădire în construcţie cu o macara ruptă efectiv de vântul de la furtună. Clădirea e a treia pe partea stânga cum se intră în Timişoara, după restaurantul Moteletul şi Hotelul Moteletul. Faptul că vântul a rupt această macara, proiectată să suporte forţe foarte mari, indică ce putere a avut în această zona în timpul furtunii”, mai spune el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În urma furtunii de duminica trecută, poarta de intrare în municipiul Timişoara, dinspre Lugoj, a fost luată de vântul puternic, care a bătut cu peste 90 de kilometri la oră şi a căzut peste o maşină în care se afla un tânăr de 24 de ani, care a murit pe loc în urma incidentului. El avea 24 de ani şi era student în anul 6 la Facultatea de Medicină Dentară.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Poliţiştii vor încerca să stabilească cine se face vinovat că poartă, inaugurată de Primăria Timişoara în vara lui 2015, care a costat 56.000 de euro, s-a putut prăbuşi atât de uşor.

Muncitorii firmei Stareto, căreia i-a fost încredinţată lucrarea, au demolat structura veche a porţii, au făcut intervenţii pe consolele verticale, dar şi pe grinda metalică orizontală. Lucrarea a costat 56.000 de euro, din care o mică parte, aproximativ 4.500 de euro, a reprezentat o sponsorizare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri