Copy-paste. Plan de management din Galați cu referire la şcolile din Craiova și cultura din Hunedoara

Data actualizării: Data publicării:
Capture

Planul de management pentru următorii patru ani al directorului Teatrului Muzical din Galaţi, Teodor Niţă, conţine pasaje întregi care seamănă foarte bine sau sunt identice cu cele din lucrările directorilor altor instituţii de cultură din ţară, relatează News.ro. În proiectul său, Niţă vorbeşte despre o „consultare cu directorii şi cu profesorii de muzică din liceele şi şcolile craiovene” sau despre „domeniul cultural-artistic al judeţului Hunedoara”.

Potrivit unor surse locale, noul plan de management al directorului Teatrului Muzical din Galaţi, pentru perioada 2017 – 2021, conţine inadvertenţe şi pasaje întregi identice cu cele din lucrări care aparţin unor directori de instituţii de cultură din ţară.

Spre exemplu, în lucarea sa, Teodor Niţă menţionează o „consultare cu directorii şi cu profesorii de muzică din liceele şi şcolile craiovene”.

„În ceea ce priveşte repertoriul curent, strategia instituţiei noastre a fost aceea de a prezenta publicului spectacole de operă şioperetă existente în repertoriul actual, raportându-ne STRICT la solicitarea publicului rezultată din evidenţele vânzărilor de bilete. Un caz special l-a constituit prezentarea spectacolelor pentru copii, după o atentă consultare cu directorii şi cu profesorii de muzică din liceele şi şcolile craiovene”, apare în planul mangerial al lui Teodor Niţă.

Exact acelaşi pasaj se regăseşte într-un raport de activitate din perioada ianuarie-decembrie 2015, realizat de managerul Operei din Craiova.

Într-un alt pasaj, Teodor Niţă se referă la „domeniul cultural-artistic al judeţului Hunedoara”.

„Teatrul Muzical «Nae Leonard» Galati este o instituţie cu valoare care trebuie să facă parte integrantă şi activă din viaţa culturală a municipiului şi a regiunii, iar managerul acestei instituţii trebuie să-şi propună să întregească domeniul cultural-artistic al judeţului Hunedoara(...)”.

Directorul Teatrului Muzical din Galaţi recunoşate că este vorba despre câteva greşeli din partea sa.

„Este vorba despre câteva greşeli pentru că eu fac proiectul după caietul de obiective, dar nu fac eu caietul de obiective, iar asemenea pasaje le veţi găsi în toate programele si proiectele de management ale directorilor din ţară. Este vorba despre o scăpare grosolană din punctul meu de vedere, atunci cand am luat obiectivele, le-am scos cu copy-paste, fără să mă uit că nu sunt pentru Galaţi. Obiectivele le veţi găsiţi peste tot, în toate programele şi proiectele de management ale directorilor din ţară, eu am fost neatent ca atunci când luat obiectivele, trebuia să scot. Sunt toate generale şi predate nouă tuturor celor care am făcut cursul la Ministerul Culturii”, spune Teodor Niţă.

El a mai precizat că la bibliografie şi referinţe în cadrul proiectului de management a inserat toate sursele, inclusiv proiectele de la instituţii similare din Deva, Hunedoara, Piteşti, Iaşi, Craiova, Braşov, Târgu Mureş. Bucureşti sau Cluj.

Teodor Niţă este manager al Teatrului Muzical "Nae Leonard" din Galaţi din anul 2012, iar noul său plan de management, pentru perioada 2017-2021, a fost aprobat pe 26 octombrie de Consiliul Local al municipiului Galaţi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri