Video Cum a încercat o ursoaică căzută într-o fosă septică să-și salveze puiul: L-a ținut pe creștet până la venirea pompierilor

Data publicării:
ursoaica
În încercarea de a-și proteja puiul, ursoaica l-a ținut pe creștet. FOTO: brasov.net

O ursoaică a căzut cu puiul ei într-o fosă septică a unui imobil din Sinaia. În încercarea de a-și proteja puiul, ursoaica l-a ținut pe creștet, a transmis ISU Prahova.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sinaia au intervenit sâmbătă dimineață pentru a salva ursoaica căzută împreună cu un pui într-o fosă septică a unui imobil din Sinaia, cota 1400.

„La locul indicat au fost alocate o autospecială de stingere și un echipaj SMURD. Odată ajunși la fața locului, pompierii au constatat ca este vorba despre un urs (femelă) căzut într-o fosă septică, acoperit aproape complet de materiile din acesta, care își ținea pe creștet puiul, în încercarea de a-l salva. Animalul era agitat”, a transmis ISU Prahova pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

A fost solicitat și sprijinul Jandarmeriei Montane, care a asigurat zona, pentru ca turiștii să fie în siguranță.

„Până la sosirea unui medic veterinar, pompierii au luat decizia de a coborî în fosă una dintre scările metalice din dotare, în încercarea de a determina animalele să o folosească pentru a ieși. Ceea ce au și reușit, mai întâi fiind evacuată ursoaica, ulterior și puiul”, mai transmite ISU Prahova.

În final, au fost duși către zona de pădure, pentru a reveni în habitatul lor.

A fost emis chiar și un mesaj RO-Alert.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri