Danemarca își extinde controalele la frontieră după cazurile de ardere a Coranului

Data actualizării: Data publicării:
Punct de intrare terestră în Danemarca
Foto: Profimedia

Danemarca îşi va extinde controalele consolidate la frontieră instituite după cazurile de incendiere a unor exemplare ale Coranului care au avut loc în ultimele luni în ţară şi Suedia vecină, a anunţat miercuri poliţia naţională, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

„Ca urmare a evoluţiei ameninţării actuale, poliţia va menţine intensificarea temporară a eforturilor la frontierele daneze”, se arată într-un comunicat. Aceasta este a doua oară când controalele la frontieră sunt prelungite după introducerea lor pe 3 august.

Cu aceste măsuri, Danemarca a călcat pe urmele Suediei, ca urmare a tulburărilor din mai multe ţări musulmane în urma profanării Coranului pe teritoriile celor două state scandinave, care, deşi nu au încetat de atunci, nu au provocat noi reacţii majore.

„Intensificarea eforturilor la frontieră este o măsură de securitate menită să împiedice intrarea pe teritoriul danez a persoanelor care reprezintă o ameninţare la adresa securităţii ţării”, a explicat poliţia daneză.

Efectuate aleatoriu la frontierele cu Suedia şi Germania, aceste controale urmează să rămână în vigoare până pe 22 august 2023.

În cele două ţări scandinave, autorităţile iau în considerare modalităţi de a limita organizarea de demonstraţii care intenţionează să ardă Coranul, respectând în acelaşi timp libertatea de exprimare.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri