De Ziua Morţilor, primăria din Târgu Mureş le transmite credincioşilor că pot „merge la cimitire, dar cu multă prudenţă”

Data actualizării: Data publicării:
cimitir Târgu Mureş
Foto: Facebook/Municipiul Târgu Mureş

Creştinii din Târgu Mureş vor putea să-şi comemoreze morţii în cimitirele din oraş, cu prilejul Zilei Morţilor, sau Luminaţia, cum mai este cunoscută în zonă, în perioada 31 octombrie-1 noiembrie. Primăria oraşului a anunţat că desfăşurarea acestei tradiţii nu va fi afectată de pandemia de COVID-19, dar i-a anunţat pe credincioşi să fie prudenţi.

„Pandemia nu împiedică Luminaţia! În Târgu Mureş, creştinii de rit ortodox, catolic şi protestant vor putea să-şi comemoreze morţii în perioada 31 octombrie - 1 noiembrie, dar în condiţiile impuse de legislaţia privind limitarea răspândirii COVID-19!”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a primăriei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Primarul Soos Zoltan a făcut, cu acest prilej, apel la populaţie pentru respectarea regulilor de distanţare fizică.

„În perioada 31 octombrie-1 noiembrie 2020, creştinii de rit ortodox, catolic şi protestant din Târgu Mureş marchează Ziua Morţilor, tradiţie importantă în toată Transilvania. Ca urmare, târgumureşenii sunt invitaţi să meargă la cimitire, la fel ca în fiecare an, dar cu multă prudenţă”, se mai arată în mesajul Primăriei Târgu Mureş.

Conform datelor oficiale, Târgu Mureş are o rată de incidenţă a infectărilor cu noul coronavirus de peste 3 la mia de locuitori.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri