Elevul din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta până a băgat-o în spital a fost arestat la domiciliu

Data publicării:
elevul care si-a batut diriginta la scoala
Elevul din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta până a băgat-o în spital. FOTO: Captură Digi24

Judecătoria Târgu Mureş a respins ca neîntemeiată propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş de arestare preventivă a elevului de 15 ani, care şi-a agresat diriginta la Colegiul Naţional "Alexandru Papiu Ilarian", instanţa considerând mai potrivită măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Potrivit soluţiei postate pe portalul Judecătoriei Târgu Mureş, pe parcursul zilelor de arest domiciliu inculpatul nu are voie să părăsească locuinţa, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza, el putând să iasă doar pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora.

"În baza art. 221 alin. 2 din Codul de procedură penală, pe timpul cât se află sub efectul măsurii preventive a arestului la domiciliu, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; În temeiul art. 221 alin. 4 din Codul de procedură penală, atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu se poate înlocui cu măsura arestării preventive", a precizat Judecătoria Târgu Mureş.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş nu a depus deocamdată contestaţie împotriva soluţiei Judecătoriei.

Tânărul este urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor concurente de loviri sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice după ce, în data de 11 martie, şi-a agresat fizic diriginta, chiar în incinta şcolii.

Elevul a fost exmatriculat săptămâna aceasta

Elevul de clasa a opta din Târgu Mureș care și-a bătut crunt diriginta pe holurile școlii a fost exmatriculat. Acesta se poate reînscrie în următorul an, însă la o altă școală.

Băiatul de 15 ani, care fusese sancționat de mai multe ori pentru comportament nepotrivit, a luat-o la bătaie pe profesoară de supărare că fusese sancționat în urma altui scandal pe care l-a făcut în școală.

Adolescentul a amenințat-o inclusiv cu moartea pe diriginta lui, iar mama acestuia era de față.

Elevul a lovit-o cu pumnii și picioarele în față și abdomen pe profesoară, chiar pe holul școlii. El s-a oprit abia în momentul în care a intervenit portarul unității de învățământ. Ulterior, profesoara a fost transportată la spital, iar elevul a fost dus la secția de poliție.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri