Detalii din referatul procurorilor: De la ce a pornit și cum s-a desfășurat scandalul din Piața Constituției

Data publicării:
raniti-bataie-piata-constitutiei-palatul-parlamentului-bucuresti (3)

Referatul procurorilor privind crima din Piața Constituției, survenită în urma unui conflict între două grupări rivale, arată motivele declanșării scandalului, dar și ce s-a întâmplat în acea seară, informează Știrile TVR.

Scandalul ar fi pornit de la o femeie, iar cele două grupări au venit în centrul orașului ca să își regleze conturile. Încăierarea a fost filmată chiar de camerele de sparavegehere de pe clădirea Parchetului General.

Liderul unei grupări din Sectorul 5, Ionuț Mirea zis Boxerul, ar fi fost sunat de Ion Alexandru zis Alex Barbaro, cel care controlează o altă grupare interlopă din zona Tei-Doamna Ghica. Barbaro i-a reproșat lui Boxerul o presupusă legătură cu concubina lui și i-a cerut să își regleze conturile. Așa că și-au dat întâlnire a doua zi, duminică, 29 septembrie, pe teren neutru, în Piața Constituției, potrivit sursei citate.

Ambii bărbați au venit însoțiti de mai multe persoane la întâlnirea stabilită. Alex Barbaro a venit cu 40 de inși și cu 10 mașini, iar Boxerul cu 5 mașini. Toți erau înarmați cu săbii, bâte, cuțite și țevi de metal. Discuția a degenerat imediat și s-a ajuns la o încăierare generală.

Bărbatul ucis era unul dintre membrii grupării lui Boxerul - Ion Ban zis Doctoru. "Agresiunea asupa victimei a debutat cu pulverizarea de către Păun Romeo a unui spray lacrimogen de la o distanţă de aproximativ 1,5 metri după care Ban Ion a fost înconjurat imediat de un număr de 8 membri din grupul advers care i-au aplicat mai multe lovituri în zona capului, a spatelui şi a membrelor cu bâte, cu pumnii şi picioarele, precum şi cu un corp dur alungit, cu muchii uşor alungite" (posibil sabie - n.r.) – extras din referatul Parchetului Capitalei.

Judectorul a emis mandate pentru toți cei 6 reținuți de Parchetul Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri