Admitere liceu 2023. De azi, elevii pot completa fișele de înscriere. O greșeală poate duce la o repartizare nedorită

Data actualizării: Data publicării:
Student writing final exam in classroom.
Foto: Profimedia

Între 6 și 17 iulie, în zilele de joi și vineri, absolvenții clasei a VIII-a, împreună cu părinții lor, completează fișele de opțiuni pentru înscrierea la liceu 2023, iar repartizarea computerizată are loc pe data de 19 iulie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. 

„6 - 7 și 10 - 17 iulie 2023 - Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. „Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită. Numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizată a candidatului”, transmite Ministerul Educației.

Potrivit ministerului, orice opţiune greşită poate conduce la o repartizare nedorită, iar numărul redus de opţiuni completate poate conduce la nerepartizare computerizată a candidatului.

Candidaţii nerepartizaţi pe locurile speciale pentru rromi şi candidaţii nerepartizaţi pe locurile distinct alocate în unităţile de învăţământ de masă candidaţilor cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei care au fost repartizaţi dar care solicită, în scris, renunţarea la locul pe care au fost repartizaţi, care doresc să participe la etapa de repartizare computerizată şi admitere în învăţământul liceal pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2023-2024 completează opţiunile în perioada 14 - 17 iulie.

Totodată, candidaţii, care au participat la prima etapă de admitere în învăţământul profesional şi dual şi care nu au fost admişi, completează opţiunile în perioada în fişele de înscriere pe 15 şi 16 iulie.

Cum se completează fișa de înscriere pentru admiterea la liceu în 2023

Elevii vor completa fișele de înscriere pentru repartizarea computerizată, împreună cu părinții și asistați de diriginți.

După completarea datelor personale (nume, prenume, inițiala prenumelui tatălui, cod numeric personal, data nașterii), elevii vor trece pe fișa de înscriere notele obținute la Evaluarea Națională și media examenelor, dar și media claselor V-VIII, care va servi drept criteriu de departajare.

Completarea opțiunilor pe fișa de înscriere se face în ordinea preferințelor. Se completează codurile opțiunilor pentru profilurile, specializările sau domeniile de pregătire dorite.

Elevii și părinții trebuie să aibă în vedere că orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită și că numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizare computerizată a candidatului.

Pe 19 iulie are loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2023 - 2024.

Tot în aceeaşi zi se comunică comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi computerizat în învăţământul liceal şi se afişează în unităţile de învăţământ gimnazial listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal.

În perioada 20 - 25 iulie se vor depune dosarele de înscriere la unităţile de învăţământ la care candidaţii au fost repartizaţi.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri