Video Anton Hadăr: Dacă primești 2.500 de lei și 2.000 trebuie să-i dai pe cărți, cu toată dragostea, dar mai trebuie să și trăim

Data publicării:
protest-profesori-FSLI_fb
Mii de profesorii protestează joi în Piaţa Victoriei din Bucureşti. FOTO: Fscebook FSLI

Sindicatele din învățământ au fost chemate joi după-masă la o nouă rundă de negocieri cu ministrul Educației, Ligia Deca. Anton Hadăr, liderul Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater”, a confirmat că va merge la discuții, dar nu are așteptări mari fără prezența premierului. Liderul de sindicat spune că salariul net pentru profesorii începători ar trebui să fie de minimum 4.000 de lei.

„Profesorii au considerat că este umilitoare propunerea făcută, cea referitoare la cardurile educaționale. (...) Profesorii nu mai vor să fie săraci, ci vor ca 2.400 (de lei, salariul unui profesor începător - n.r.) să se transforme în 4.200 (de lei) la început de carieră”, a declarat Anton Hadăr joi, la Digi24.

În opinia lui, creșterea salarială ar trebui să acopere creșterea inflației.

„Trebuie găsite soluții pe termen scurt, pentru că la salariile pe care le au oamenii acum și la neîncrederea care domină înțelegerile noastre, ar trebui să se propună ceva consistent, care să acopere creșterea inflației.

Mergând pe ideea că salariul mediu brut în învățământ este undeva la 6.000 - 7.000 de lei, cam 4.000 de lei ar trebuie să ne revină sumă netă pentru a putea să acoperim zona aceasta de inflație”, a mai spus Hadăr. 

Totodată, propunerea guvernului cu oferirea de carduri este inacceptabilă, a mai arătat liderul de sindicat.

„Ei ne-au propus 2.500 de lei, dar dacă acești bani vor fi obligatoriu de cheltuit pe aria aceasta a carierei - ceea ce este important - să primești 2.500 de lei și 2.000 să-i dai să cumperi cărți, caiete, cu toată dragostea, ne cumpărăm, că avem nevoie, dar mai trebuie să și trăim”.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri