Situaţia şcolară a elevilor din învăţământul de arte poate fi încheiată fără susţinerea examenului la disciplina principală (Ordin ME)

Data actualizării: Data publicării:
Detaliu cu mâinile unei profesoare care ține un pix deasupra unui catalog de note, în București, pe 2 iunie 2020.
Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Ministerul Educaţiei (ME) a anunţat că a trimis spre publicare la Monitorul Oficial un ordin care prevede că situaţia şcolară a elevilor din învăţământul de arte, pe clase, poate fi încheiată fără susţinerea examenului la disciplina principală de specialitate la sfârşitul anului şcolar.

„Ministerul Educaţiei continuă adaptarea activităţilor de final de an la eventualele pierderi de învăţare generate de perioada în care a avut loc protestul personalului din învăţământul preuniversitar. În acest sens, a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial Ordinul nr. 4457/2023 pentru modificarea Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea învăţământului preuniversitar de artă, aprobat prin OMECTS nr. 5569/2011. Conform noilor prevederi, în anul şcolar 2022 - 2023, situaţia şcolară a elevilor din învăţământul de arte, pe clase, poate fi încheiată fără susţinerea examenului la disciplina principală de specialitate la sfârşitul anului şcolar”, a anunțat ministerul, potrivit Agerpres.

Unităţile de învăţământ vor comunica elevilor şi părinţilor informaţii privind modificarea Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea învăţământului preuniversitar de artă, mai precizează Ministerul Educaţiei.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri