Eleva de 10.00, dintr-o comună din Iaşi: Am dovedit că şi în mediul rural se poate învăţa 

Data publicării:
eleva iasi 2

Teodora Buleu a făcut şcoala generală în comuna Tomeşti. Mereu şi-a dorit să se autodepăşească, a participat la zeci de concursuri şi olimpiade şi a reuşit să aibă media generală 10 în toţi anii de gimnaziu.

Teodora Buleu: „Am avut norocul că am reuşit să prind încă din clasă şi am mai lucrat încă puţin acasă şi a mers totul bine. Mă simt foarte bine că am reuşit să dovedesc că şi aici, chiar dacă este mediul rural, se poate învăţa şi nu numai la colegiile din oraş se poate”.

Părinţii i-au oferit libertatea de a lua singură decizii. Mama, profesor de fizică şi chimie, a lăsat-o pe Teodora să decidă când şi cât să înveţe.

Elena Buleu, mama: „Îmi cerea, câteodată, să o verific la disciplinele mele, dar în rest, nu. Şi-a făcut de mică”.

Dorel Buleu, tatăl: „Este un copil deosebit. Ea a renunţat poate la joacă, de a merge cu copiii în parc, mă rog, diferite activiăţi”.

Nu-i de mirare deci că Teodora ştie exact ce vrea să facă mai departe.

Teodora Buleu: „Să merg pe profilul ştiinţe ale naturii fiindcă de mică mi-a plăcut profesia de medic pediatru, am avut o slăbiciune încă de mică şi aş prefera să încerc să fac asta pe viitor”.

Prof. Oana Enache, fosta dirigintă a Teodorei: „O cunosc ca pe o elevă foarte, foarte silitoare şi perseverentă. Şi aceasta ar putea să fie chiar şi cheia succesului: munca, seriozitate şi nu în ultimul rând perseverenţa”.

Din cei 23 de elevi din Iaşi care au obţinut media 10 la evaluarea naţională, 15 sunt de la Colegiul Naţional Iaşi. Printre ei e şi Mădălina Sintea.

Mădălina Sintea: „Nota 10 la evaluare înseamnă multă muncă, dar trebuie neapărat şi foarte multă concentrare la examen. Am revizuit tot, absolut tot şi la română şi la matematică şi am avut foarte mult noroc cu profesorii din clasa mea. M-au ajutat foarte mult şi mi-au dat încredere”.

În judeţ, procentul de promovare la evaluarea naţională a fost 80 la sută anul acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri