Greva profesorilor continuă. „Am cerut un act normativ pentru creșterea salariilor, nu mai așteptăm până la noua lege a salarizării”

Data actualizării: Data publicării:
cancelarie goala in timpul grevei profesorilor
Profesorii suspendă greva Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Sindicaliștii din Educație spun că nu sunt mulțumiți de discuțiile pe care le-au avut cu conducerea Guvernului și că greva generală va continua.

„Guvernul a promis că va face niște calcule. Nu știm nimic concret, deocamdată, ce se va întâmpla. I-am invitat mâine la o ședință cu liderii din țară, poate mâine vin cu o surpriză. Dar astăzi nu avem nimic concret pentru a spune oamenilor, motiv pentru care greva continuă”, a spus Simion Hăncescu, liderul FSLI.

„La sediul FSLI mâine va fi o ședință a tuturor liderilor de federații și am invitat conducerea Guvernului, la ora 16.00”, a adăugat el.

Liderul de sindicat a precizat că invitația este pentru premierul Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, ministrul Finanțelor și ministrul Muncii”.

„Greva continuă deocamdată, poate mâine decidenții vor veni cu o soluție acceptabilă”, a spus Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație,

„Noi am cerut un act normativ pentru creșterea salariilor, nu mai așteptăm până la noua lege a salarizării”, a spus Hăncescu.

„Ne-au spus că nu sunt bani, că e deficit, dar nu au venit cu o propunere care să ne mulțumească. Propunerile pe termen lung, precum legea salarizării, trenează și ele. În acest ritm cred că va fi o grevă de durată, câteva săptămâni”, a spus Hadăr.

Profesorii cer o majorare a salariilor cu 16% sau prima de 4.000 de lei în două tranșe – 2.000 de lei în 5 iunie și 2.000 de lei în 5 octombrie.

Peste 150.000 de cadre didactice și peste 70.000 de angajați din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic au intrat în grevă generală, începând de luni.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri