O mamă a anunțat că își lasă fata să chiulească o zi de la școală în fiecare lună și a iscat un val de reacții

Data actualizării: Data publicării:
Noel LaPalomento-giada-tiktok
Noel LaPalomento și fiica ei, Giada. FOTO: captură video TikTok

O femeie din New Jersey a iscat o întreagă dezbatere online după ce a anunțat pe TikTok că a decis să își lase fetița care este în clasa întâi să chiulească o zi de la școală, în fiecare lună, pentru a petrece mai mult timp împreună.

Cei mai mulți au susținut decizia lui Noel LaPalomento de a o lăsa pe fiica ei de șase ani, Giada, să lipsească o zi de la școală, fără motiv, o dată la patru săptămâni, „pentru a avea mai mult timp cu mami„.

LaPalomento a declarat pentru Insider că a fost încântată că anunțul ei dus la o dezbatere atât de intensă despre presiunea tot mai mare cu care se confruntă copiii la școală.

„Unii chiar spun: „Uau, chiar mi-aș fi dorit ca mama să fi făcut asta cu mine când eram mai mică”, a spus ea. „Un lucru mic ca acesta poate face diferența în viața unui copil”, a adăugat femeia.

În postarea ei, LaPalomento, care își crește copilul singură, postează clipuri în care Giada se bucură într-una din zilele ei libere, în afara școlii. Într-unul dintre ele, împinge fericită o păpușă într-un cărucior de jucărie și mănâncă vată de zahăr la mall. „I-am spus fiicei mele că poate alege o zi în fiecare lună să lipsească de la școală fără să fie bolnavă”, este mesajul cu care mama și-a însoțit clipurile.

@_the1stnoel

mind your business

♬ Prada - cassö & RAYE & D-Block Europe

„Este o decizie atât de înțeleaptă, voi face asta în viitor cu copiii mei”, a comentat o persoană.

„Ca profesor, susțin ideea”, a spus alta.

„Mulți dintre cei care au fost de acord cu mine au fost profesori”, a spus LaPalomento pentru Insider. „Au spus că este o idee grozavă”.

Femeia a declarat că fata ei va lipsi de la școală 9 zile din cele 181 din anul școlar curent. Tânăra de 26 de ani a spus că a luat decizia după ce a văzut cât de obositor e programul fetiței. Ea a povestit că Giada se trezește la 6:30 dimineața, ajunge la școală cu autobuzul la 8 dimineața și se întoarce acasă în jurul orei 15:30. „Este o zi foarte lungă”, a spus LaPalomento, care a adăugat: „Fiica mea vine acasă epuizată. Trebuie să-și facă temele – asta după ce a stat șapte ore la școală. Apoi, după ce mănâncă și face duș, este deja 20:00 și nu e timp să faci altceva înainte de culcare.”

Noel LaPalomento-giada-tiktok 1
Noel LaPalomento și fiica ei, Giada. FOTO: captură video TikTok

Femeia a declarat că schimbarea stilului lor de viață le-a apropiat.

Unii oameni au fost sceptici cu privire la decizia ei și au criticat-o pe motiv că Giada nu are parte de educația care trebuie.

„O zi pe lună este mult”, a comentat o persoană. În schimb, alta a scris: „Asta este ceea ce eu numesc weekenduri”.

Psihoterapeutul Amy Morin a declarat că părinții trebuie să fie atenți la deciziile pe care le iau cu privire la sănătatea mintală a copiilor lor. „În ziua de astăzi – în care există atât de multă presiune și copiii simt că trebuie să fie performanți și eficienți – este o idee foarte bună să iei o pauză din când în când”, a spus ea.

Morin a declarat că a tratat mai mulți pacienți copleșiți de stresul de la școală. „Văd o mulțime de părinți și familii în cabinetul meu care așteaptă până când copilul lor are o problemă serioasă de sănătate mintală. Pentru un copil care are anxietate extremă, să-și ia o zi liberă este prea puțin, prea târziu.”

Ea a sfătuit părinții să ia orice decizie la timp și cu înțelepciune. „Puteți, evident, să vă distrați, dar vrei ca copiii să înțeleagă motivul pentru care o faci. Este în regulă să-i spui o dată: Poți să faci mai târziu temele de matematică, hai să ne distrăm. Dar cum faci asta?'"

Ea a recomandat activități precum exerciții fizice, activități artistice sau gătitul împreună.

Pe de altă parte, Chris McGovern, președintele Campaniei pentru Educație Reală – un grup format din părinți și profesori care pledează pentru menținerea regulilor și standardelor în școli – a criticat decizia luată de Noel LaPalomento de a-i oferi fetiței ei o zi liberă, numind-o „indulgență”: „Această femeie crede că va ajuta la sănătatea mintală a copilului ei. Probabil că va obține exact opusul. Veți descoperi că majoritatea copiilor vor limite și ordine”.

Chris McGovern a mai spus că părinții care și-au scos copiii de la școală dintr-un capriciu le-au creat bătăi de cap profesorilor. „Le este imposibil să educe copiii atunci când ei lipsesc zilnic”. Pe de altă parte, el a adăugat că o astfel de decizie îi face invidioși pe copiii care au părinți mult mai exigenți.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri