Partidul Comunist din Rusia nu vrea lecții de golf în școli: „Un joc al imperialiștilor bogați”

Data publicării:
Cute little girl playing golf on a field outdoor. Summertime
Ministerul Educaţiei din Rusia intenţionează să introducă lecții de golf, alpinism, hochei pe iarbă, box, judo şi alte sporturi la cursurile de educaţie fizică. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Partidul Comunist din Rusia a criticat luni Ministerul Educaţiei pentru introducerea golfului la orele de educaţie fizică din şcolile ruse, considerându-l o tradiţie a elitelor occidentale şi un sport străin de cultura naţională.

"Jocul de golf este o tradiţie a elitelor occidentale neprietenoase, o tradiţie a anglo-saxonilor", a spus Serghei Malinkovici, liderul partidului, într-o declaraţie acordată agenţiei RIA Novosti, informează EFE, preluat de Agerpres.

Acesta consideră "de neînţeles" faptul că ministerul impune "un joc al imperialiştilor bogaţi copiilor ruşi care trăiesc în familii muncitoare".

Ministerul Educaţiei din Rusia intenţionează să introducă golful - precum şi alpinismul, hocheiul pe iarbă, boxul, judo-ul şi alte sporturi - la cursurile de educaţie fizică începând cu anul şcolar viitor, care va începe la 1 septembrie.

În schimb, Malinkovici a recomandat şcolilor ca elevii să practice jocuri tradiţionale ruseşti şi "nu jocuri populare între aristocraţii lumii occidentale".

"Partidul a trimis un protest în această privinţă şefului guvernului, Mihail Mişustin. Solicităm anularea acestui decret ministerial precipitat", a spus el.

Guvernul de la Moscova consideră că golful "este un mijloc eficient de educaţie fizică şi, de asemenea, contribuie la dezvoltarea cuprinzătoare a şcolarilor''.

"Golful ca mediul educaţional formează elevilor un sentiment de patriotism şi calităţi morale. Această activitate sportivă oferă disciplină participanţilor săi, învaţă autocontrolul în situaţii stresante şi respectul faţă de rivali", se arată în nota oficială.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri