Paul al României a fost arestat preventiv în Malta

Data actualizării: Data publicării:
Paul Philippe al României.
Paul Philippe al României. Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Paul al României a fost arestat preventiv în Malta până pe data de 9 mai, anunță Alina Gorghiu, ministrul Justiției. El a fost reținut duminică într-un resort din acest stat.

Din informațiile pe care le avem, solicitarea acestuia, de a fi eliberat pe cauțiune, a fost respinsă, decizie care poate fi însă contestată.

După cum știți, acesta a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, în dosarul Ferma Băneasa.

Ministerul Justiției va continua demersurile și va depune eforturi pentru ca prințul Paul să-și execute pedeapsa în România, așa cum procedează cu orice fugar al statului român.

Vom informa cu privire la etapele procedurale ulterioare. Vom furniza toate documentele și informațiile necesare pentru ca instanța din Malta să accepte predarea fugarului”, a precizat Alina Gorghiu într-o postare pe Facebook.

Paul de România, reținut într-un hotel de lux din Malta

Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins duminică în Malta, unde plecase după ce a fost eliberat pe cauțiune de o instanță din Franța. Era într-un resort, în vacanță, de unde a fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Mandatul european de arestare pe numele lui era încă activ, chiar dacă Franța, în urmă cu trei săptămâni, a decis să refuze extrădarea lui. Polițiștii români au colaborat cu polițiștii din Malta și l-au ridicat chiar din resortul unde era cazat.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri