Performanță istorică pentru România la Olimpiada Internațională de Matematică: Echipa României s-a clasat pe locul 4

Data publicării:
olimpici
Performanță istorică pentru România la Olimpiada Internațională de Matematică: Echipa României s-a clasat pe locul 4

Performanță istorică pentru România la Olimpiada Internațională de Matematică. Elevii noștri au obținut locul 4 în lume, după China, Statele Unite și Coreea de Sud, cu 5 medalii de aur și una de argint. Cei 6 români sunt elevi la două licee din București și au fost coordonați de doi profesori, din București, respectiv din Timișoara. În spatele rezultatului excepțional obținut de elevi stă însă foarte multă muncă, spun olimpicii, dar și profesorii care i-au pregătit.

Pavel Ciurea - elev medaliat cu aur la OIM 2023: După atâta muncă în sfârșit au venit rezultatele, eram într-al nouălea cer, cum s-ar spune. Dar ne așteptăm să scoatem foarte bine, mai ales pe rezultatul de anul trecut.

Flavian Georgescu - profesor de matematică: S-a scris istorie și chiar a fost un rezultat istoric însă istoria nu s-a scris în săptămâna care a trecut, ci în ani de zile de muncă pentru că acești copii lucrează zi și noapte, au minim 10 ore de pregătire de performanță doar la liceu, plus altele acasă, renunță la activități din copilărie, la lucruri pe care orice elev la vârsta aceasta ar face pentru a se pregăti, pentru a performa.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri