Video Marcel Ciolacu i-a primit la Guvern pe elevii olimpici la Matematică și Fizică: „Sunteți mândria generației voastre”

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu ii felicita pe elevii olimpici la matematica si fizica
Premierul Marcel Ciolacu îi felicită pe elevii olimpici la Matematică și Fizică. Foto: Guvernul României

Elevii români care au obţinut recent performanţe la Olimpiadele Internaţionale de Matematică şi Fizică şi profesorii lor au fost primiți de premierul Marcel Ciolacu, marți, la Palatul Victoria, transmite Guvernul. Prim-ministrul i-a felicitat pe tineri şi pe coordonatorii lor pentru rezultatele de excepţie. „Sunteți mândrie a generației voastre, a școlii românești și a întregii țări”, a spus Ciolacu. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

România s-a clasat la Olimpiada Internaţională de Matematică pe primul loc în Europa şi pe locul patru la nivel internaţional, iar la Olimpiada Internaţională de Fizică pe primul loc în Europa şi pe locul trei la nivel mondial.

„Sunteți mândrie a generației voastre, a școlii românești și a întregii țări! Prin rezultatele voastre de excepție dovediți că munca serioasă, dedicarea și talentul duc către performanță și deschid oportunități pentru viitoarea voastră carieră. Vă încurajez să vă urmați visul și, indiferent unde vă veți decide să continuați studiile, să nu uitați că România are nevoie de oameni ca voi. Calde felicitări vouă, profesorilor coordonatori și familiilor care au oferit întreaga susținere de care aveți nevoie pentru a performa”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Performanță istorică pentru România la Olimpiada Internațională de Matematică

În perioada 3-13 iulie 2023 a avut loc cea de-a 64-a Olimpiadă Internaţională de Matematică, organizată la Chiba, Japonia. La această competiţie au obţinut medalii de aur David-Andrei Anghel, cu maximum de puncte, Andrei Moldovan, Robert Dragomirescu, Pavel Ciurea de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Andrei Chiriţă de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu Bucureşti, iar medalie de argint Radu Lecoiu, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

„După atâta muncă în sfârșit au venit rezultatele, eram într-al nouălea cer, cum s-ar spune. Dar ne așteptăm să scoatem foarte bine, mai ales pe rezultatul de anul trecut”, a declarat Pavel Ciurea, elev medaliat cu aur la OIM 2023.

„S-a scris istorie și chiar a fost un rezultat istoric însă istoria nu s-a scris în săptămâna care a trecut, ci în ani de zile de muncă pentru că acești copii lucrează zi și noapte, au minim 10 ore de pregătire de performanță doar la liceu, plus altele acasă, renunță la activități din copilărie, la lucruri pe care orice elev la vârsta aceasta ar face pentru a se pregăti, pentru a performa”, a spus la Digi24 profesorul de matematică Flavian Georgescu.

Profesorii lor coordonatori sunt conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe - Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti (Leaderul echipei) şi Lucian Ţurea, Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, fost olimpic internaţional.

În perioada 10-17 iulie 2023 s-a desfăşurat Olimpiada Internaţională de Fizică tot în Japonia. La această competiţie au obţinut medalii de aur Oros Vlad Ştefan, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timişoara, Momoiu Alexandru, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, Dragomir Darius Andrei, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, şi de argint Mirică Ioan Alexandru, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, Tudose Rareş Felix, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti.

Lotul României a fost coordonat de profesor-doctor Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti şi de conferenţiarul universitar dr. Popescu Sebastian-Dumitru de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi.

 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri