Universitățile străine de top caută studenți români

Data publicării:
16032013 20studenti-55208

Alexandra se numără printre norocoşii care au reuşit să studieze la o universitate din Anglia şi acum se pregăteşte pentru master. „Am stat acolo trei ani şi în acest curs am avut şi un stagiu de practică de 6 luni în Spania”, spune tânăra.

Există şi studenţi care au participat la târg anul trecut, iar acum vin la interviu. Luisa Groseanu a ales să studieze arhitectura la o universitate din Danemarca după ce a aflat că îşi va putea plăti studiile cu ajutorul statului danez.

Am venit să dau un interviu pentru Universitatea din Danemarca. Am înţeles că primăriile din oraşele în care locuieşti, dacă eşti student din afară îţi oferă ajutor şi un loc de muncă”, spune Luisa Groseanu.

Sute de tineri sunt nerăbdători să meargă la studii peste graniţe. În Olanda şcolarizarea poate fi gratuită, iar în Marea Britanie, viitorul student poate să-şi finanţeze taxele printr-un împrumut din partea guvernului.

Există oferte şi pentru cei care doresc să studieze în ţară. Academia de Studii Economice, de exemplu, scoate la concurs 5 mii de locuri. Admiterea se dă, anul acesta, la economie, matematică şi limbi străine.

Târgul de oferte este deschis şi duminică în Capitală, iar săptămâna viitoare ajunge la Timişoara şi Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri