Elevi percheziționați de polițiști chiar în sala de curs. Scandal și anchetă după ce au apărut imaginile de pe camerele video

Data actualizării: Data publicării:
politie in sala de curs
Elevi percheziționați de poliție chiar în sala de curs. FOTO: Captură Digi24

Este anchetă internă în Poliția Ilfov după ce mai mulți agenți de la Biroul Siguranță Școlară au percheziționat elevi de generală de la o școală din Jilava, chiar în sălile de clasă. S-a întâmplat chiar în timpul orelor de curs, iar părinții copiilor sau profesorii care țineau orele nu ar fi fost informați. Imagini de la descinderea motivată de numărul mare de incidente violente înregistrate în ultimul an în școala respectivă au fost surprinse de camerele de supraveghere montate în sălile de curs.

Totul s-a întâmplat la școala gimnazială nr. 1 din Jilava în 12 octombrie.

Mai mulți părinți și-au exprimat nemulțumirea după această descindere.

În 12 octombrie, cinci echipaje de la IPJ Ilfov au intrat în timpul orelor peste copii, le-au golit ghiozdanele și au vrut să vadă dacă au la ele obiecte periculoase. Polițiștii ar fi avut informații că ar fi putut găsi astfel de obiecte la elevi.

Conducerea școlii nu a transmis încă un punct de vedere.

IPJ Ilfov susține că școala a fost informată despre descinderi și că acțiunea a avut loc în prezența directoarei și a mai multor cadre didactice.

Legea care reglementează funcționarea poliției le dă agenților posibilitatea de a face controale preventive, atunci când au indicii solide că s-ar pregăti o infracțiune. Se pare că acesta ar fi fost motivul invocat de polițiști, care spun că aveau informații cu o săptămână înainte de acțiune că unii elevi ar urma să aducă la școală obiecte periculoase.

Imaginile sunt însă neobișnuite pentru că, până acum, agenții de poliție mergeau în școli pentru acțiuni preventive și pentru a le vorbi elevilor despre pericole diverse legate de trafic rutier, droguri sau mediul online. Astfel de controale în care polițiști să le ceară elevilor să scoată tot din buzunare și să pună gențile pe masă pentru a fi controlate nu au mai fost.

În clasă erau și elevi cu anumite probleme de sănătate, iar profesorul prezent la curs în timpul acțiunii, le atrage atenția agenților cu privire la cazul respectiv.

În imaginile video surprinse, se vede cum un polițist ceartă o elevă care nu se ridicase în picioare atunci când echipajul a intrat în sală.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri