Elevii din Brăila, Tulcea, Galați, Constanța și Călărași nu merg luni la școală. Cursurile sunt suspendate din cauza viscolului

Data actualizării: Data publicării:
sala de clasa goala
Cursuri suspendate la școlile din Brăila. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Elevii din Brăila, Tulcea, Galați, Constanța și Călărași, cinci dintre cele mai afectate județe unde a fost cod roșu de viscol și ninsoare abundentă, nu vor merge luni la școală, a decis Ministerul Educației.

ACTUALIZARE Școlile vor rămâne închise luni în județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea, a decis duminică Ministerul Educației, care a organizat o videoconferință la care au participat ministrul Ligia Deca și inspectorii școlari generali din județele afectate de vremea rea.

„Date fiind condițiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri și întreruperea alimentării cu energie electrică în localități din mai multe județe, prin hotărârea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență/  la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene, cu aprobarea Ministerului Educației, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Recuperarea orelor se va face la decizia Inspectoratelor Școlare Județene, cu consultarea unităților de învățământ și informarea Ministerului Educației, mai precizează sursa citată.

În restul județelor țării, conform informațiilor primite de la inspectorii școlari generali, activitatea didactică nu este afectată.

Știrea inițială

Cursurile au fost suspendate în trei județe - Brăila, Tulcea, Galați - din cauza ninsorii si viscolului puternic. 

Primii care au anunțat decizia au fost reprezentanții ISJ Brăila, iar la scurt timp o decizie similară a fost luată și la Tulcea.

În jurul orei 13.00, și ISJ Galați a transmis că luni vor fi suspendate cursurile la toate școlile din învățământul preuniversitar din județ.

Meteorologii au prelungit până duminică la ora 16.00 avertizarea cod roșu de ninsoare și viscol pentru aceste județe.

Toate drumurile naţionale din aceste județe sunt închise pe durata avertizării.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri