20 de turiști români, blocați aproape două zile pe o autostradă din Mexic

Data actualizării: Data publicării:
Untitled

Aproximativ 20 de turiști români au rămas blocați aproape două zile într-un autocar în sudul Mexicului din cauza unor proteste spontane pe șoseaua pe care circula autocarul. Grupul de turişti se îndrepta către localitatea Tuxtla Gutierrez, urmând ca la 4 aprilie să revină în România.

ACTUALIZARE. Două zile de calvar pentru 20 de turişti români care au plătit câte 2.000 de euro pentru o vacanţă în Mexic. Ei au stat captivi mai bine de 24 de ore, într-un autocar blocat de protestatari, în mijlocul unei autostrăzi din sudul ţării. Pentru că o parte dintre manifestanţi erau înarmaţi, oficialii le-au cerut turiştilor români să nu forţeze baricadele. Într-un final, turiştii au reuşit să treacă de baricade pe jos, iar apoi au fost preluaţi de microbuze, pentru a-şi continua călătoria. În tot acest timp, Ministerul de Externe şi firma de turism au păstrat legătura, atât cu românii şi cu poliţiştii de acolo, pentru a fi siguri că totul se va termina cu bine.


 

Cetățenii români care se aflau în vacanță în Mexic au rămas blocați în sudul Mexicului din cauza unor proteste care au loc pe ruta respectivă. Din cauza manifestanților, autocarul nu poate să înainteze și nici să se întoarcă în punctul de plecare.

Potrivit unui comunicat MAE, turiștii au contactat misiunea diplomatică română la luni pentru a solicita sprijinul, întrucât au rămas blocaţi în statul Oaxaca din cauza unor manifestații spontane organizate la ieșirea din satul El Camaron.

Ambasada română din Mexic a cerut ajutor Statului Major al Poliţiei din Oaxaca și a solicitat o escortă de poliţie, care să îi ajute pe turiştii români să părăsească zona manifestaţiei.

De asemenea, se încearcă trimiterea unor microbuze pentru recuperarea turiștilor, spun reprezentanții firmei de turism care au organizat excursia. Accesul în zona respectiva se poate face doar cu autoturisme de mici dimensiuni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri