Abuz de alcool de sărbători: „Foarte multe cazuri de sevraj și psihoză etanolică tratate și trimise la psihiatrie. Un bărbat a murit”

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu sticla in mana
De sărbători, unii români au abuzat nu doar de mesele bogate, ci și de alcool. Foto: Profimedia

De sărbători, unii români au abuzat nu doar de mesele bogate, ci și de alcool. Cei care nu au ținut cont de numărul de pahare au ajuns la spital unde au fost salvați în ultimul moment de medici. Din nefericire, au fost și cazuri unde în ciuda eforturilor specialiștilor, pacienții au decedat.

Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași: Această săptămână a fost dominată de cazurile de consum de alcool și urmările lor.

Între 4 și 10 cazuri de etilism acut/zi, între 5 și 10 cazuri de ciroză hepatică toxică decompensata. Cel mai grav caz a fost al unui bărbat 47 ani din mediul rural pe care preotul mergând cu ajunul Bobotezei l- a găsit comatos și a chemat ambulanta.

Avea ciroză hepatică, comă hepatică, intubat, tratat dar a decedat după 24 de ore.

Foarte multe cazuri de sevraj și psihoză etanolică tratate în urgență și apoi trimise la psihiatrie. Unele, aduse de poliție pentru că au făcut scandal, au distrus și au lovit.

Cel mai grav, un bărbat de 39 ani cu delirium tremens - forma cea mai gravă a sevrajului, care după ce a lovit asistenții și brancardieri în UPU a trebuit sedat pentru computer tomograf. Și acum este cu sedare profundă, intubat, ventilat mecanic.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri