C.T. Popescu: Oprea, PNL şi PSD ştiu că votul nu se va relua

Data actualizării: Data publicării:
ctp 22 septembrie

Anunţul lui Gabriel Oprea, conform căruia va cere reluarea votului din Senat deoarece îşi doreşte să fie cercetat de DNA, a fost un gest eroic către popor, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Însă acest gest nu are nicio urmare în viaţa reală, deoarece fostul ministru de Interne ştie că votul nu se va relua. La fel cum ştiu şi liderii PNL şi PSD, care şi ei relclamă reluarea procedurii, a comentat Cristian Tudor Popescu la Jurnalul de Seară.

Cristian Tudor Popescu: Cum să explici faptul că un om ia o decizie, spune foarte clar: Votaţi împotrivă, afirmă: Sunt nevinovat... Este întrebat pe holuri, de către reporteri: De ce aţi cerut asta? Pentru că sunt nevinovat. Va să zică, domnul general a decis el că este nevinovat, refuzând să se supună decizieie. A venit reculul, acum. Şi a început să se gândească, probabil a început să numele: una, două, trei, patru... stele. Generali cu patru stele care fug. N-a fost în niciun teatru de operaţiuni. N-a fost nici în Irak, n-a fost nici în Bosnia, nu se ştie din ce magazie şi-a luat stele alea. Sau se ştie. Una de la PSD, alta de la Băsescu, care cine i-a dat. Şi-a spus: Băi, totuşi, ce fac? Fug aşa, ca un şobolan? Nici măcar n-am fost la război şi deja sunt dezertor?

Nu? Pentru că ce e asta? Este o dezertare în faţa nici măcar a inamicului. Că este vorba de justiţia ţării în care tu ai fost vicepremier, ministru de Interne şi general cu 4 stele. Şi fugi din faţa justiţiei ţării tale? Apropo de interesul naţional şi alte texte ale domnului general...

Şi pe fondul ăsta de labilitate psihică, a venit această declaraţie contradictorie de astăzi. Toată povestea asta... Vedeţi cât de falsă este, este... Toată este o hârtie de înălţat zmeu. Pentru că ea se poate rezolva foarte simplu. Nu mai trebuie niciun vot, nu trebuie reluarea votului, nu trebuie să ceară reluarea votului - absurd! - domnul Oprea. Dacă s-a răzgândit îşi poate da, sec... cu sec, ca la poker, îşi poate da demisia din Senat. Şi cu asta, basta! Am închis orice discuţie.

Şi nu îşi dă demisia. După cum vedeţi, nu îşi dă demisia, ci cere reluarea votului. Absurd. La fel ca şi PNL-ul, la fel ca PSD-ul, ştiind foarte bine că acest vot nu poate fi reluat. Dar doreşte să facă un gest eroic către popor.

 

Cosmin Prelipceanu: Una dintre interpretări a fost că parlamentarii, politicienii, vor să-i dea Laurei Codruţa Kovesi un semnal că tot ei au puterea...

Cristian Tudor Popescu: Asta vor tot timpul. Nu numai în cazul lui Gabriel Oprea. În atâtea alte cazuri. Asta spun tot timpul. Asta au spus şefii Parlamentului, domnul Tăriceanu nu spune asta tot timpul, că noi hotărâm? Noi, Parlamentul. Noi suntem instanţa supremă.

Nu sunt eu instanţă supremă în raport cu puterea judecătorească. Nu sunt. Aia e independentă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri