Cât costă Revelionul în cabanele de vânătoare ale lui Ceaușescu

Data publicării:
20121116 20ceausescu-33888

Primul exemplu este o cabană de vânătoare de la poalele Munţilor Cindrel, la 30 de kilometri de Sibiu. Turiştii sunt întâmpinaţi într-un decor rustic, cu camere cu două paturi. O cameră are pat matrimonial. Toate sunt dotate cu baie şi televizor.

Pentru perioada sărbătorilor, preţul pentru o noapte se situează între 450 şi 700 de lei, în funcţie de mărimea cabanei.

La Bâlea Lac, cabana de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu este închiriată în proporţie de 90%. Turiştii pot să petreacă noaptea dintre ani chiar în apartamentul în care stătea dictatorul. Este o cameră-muzeu, păstrând mobila şi decoraţiunile din perioada în care acesta vâna în împrejurimi.

În camera numărul 2 dormea Elena Ceauşescu. Când veneau la Bâlea, Nicolae şi Elena nu dormeau împreună.

Un alt loc de interes este Cabana Pralea, din judeţul Bacău. Având şase camere, cabana a fost închiriată cu trei luni înainte de sărbători. Complexul are şase camere, iar un sejur de patru nopţi costă 32.000 de lei.

Şi la Buzău, cabanele rustice vor fi pline. Închiriate din septembrie, la cabana Coceanu preţul este de 400 de lei pe noapte, iar la Vadu Oii – 770 de lei.

Masa festivă nu este inclusă în preţ: turiştii trebuie să şi-o pregătească singuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri