Cazul copiilor puși să facă mătănii. Prima reacție a asociației „Inimioare Fericite”

Data actualizării: Data publicării:
copii

Asociaţia "Inimioare Fericite", implicată în cazul copiilor puşi să facă mătănii sub supravegherea unei femei ce foloseşte cu aceştia un limbaj neadecvat şi exprimă regretul şi îşi cere scuze public, considerând incidentul ce a implicat mai mulţi minori ca fiind unul inadecvat şi inoportun.

"Asociaţia 'Inimioare fericite', prin persoana doamnei Mihaela Tiba, îşi exprimă regretul cu privire la incidentul petrecut în data de 29 august 2019 în cadrul unui eveniment organizat de către asociaţie, în urma căruia un material video postat pe pagina de socializare a organizaţiei, a devenit viral pe internet şi a creat ecouri negative în presa locală şi naţională. În calitate de membru fondator al Asociaţiei 'Inimioare fericite', doamna Mihaela Tiba îşi cere scuze în mod public de la toate familiile implicate şi de la toţi copiii participanţi la eveniment, considerând gestul făcut ca fiind inadecvat şi inoportun, raportat la natura activităţii şi la istoricul asociaţiei, de la înfiinţare şi până în prezent", se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii luni, de conducerea asociaţiei, potrivit Agerpres.

Totodată, asociaţia speră că activitatea de până acum reprezintă o garanţie suficientă în ceea ce priveşte reputaţia acestei organizaţii, iar incidentul din 29 august va deveni o lecţie pentru viitor.

Un grup de copii, puși să facă 20 de mătănii și să sărute betonul

Într-o postare apărută iniţial pe pagina de Facebook a Asociaţiei Inimioare Fericite, din Bobota, asociaţie coordonată de stareţul mănăstirii din localitate, Mina Pletosu, un grup de copii face câte 20 de mătănii şi sărută suprafaţa de beton pe care se află, sub supravegherea unei femei cele le spune că urmează să participe, duminică, 2 august, la Festivalul Inimioarelor Fericite, găzduit de Mănăstirea Bobota. În aceeaşi filmare, femeia îi admonestează pe cei care nu sunt cuminţi şi îi pune să facă, suplimentar, mătănii.

În acest caz, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj a demarat, luni, o serie de verificări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri