Cazul profesoarei înjunghiate la liceu. Elevul şi-a anunţat atacul pe un grup de WhatsApp al elevilor: „Ar merita să o omor?”

Data actualizării: Data publicării:
scoala
Au apărut mesaje de pe un grup de elevi în care băiatul de 16 ani amenința că o va răni pe profesoară FOTO: captură Digi24 TV

Cuțitele nu sunt interzise explicit prin Regulamentul școlar sau în Statutul Elevului. În regulament sunt cuprinse câteva lucruri periculoase, cum ar fi petardele sau spray-ul lacrimogen, însă cuțitele nu sunt menționate. Între timp, au apărut și niște mesaje de pe un grup de elevi în care băiatul de 16 ani amenința că o va răni pe profesoară.

 

Alexandra Dinu, jurnalist Digi24, vine cu precizări suplimentare:

„Este vorba despre niște mesaje care, aparent, sunt dintr-un grup de WhatsApp al elevilor. Într-un fragment de discuție, elevii discutau despre testul care urma la ora de japoneză, iar unul dintre elevi era extrem de revoltat, spune că nu vrea să dea acest test și pe finalul conversației spune că ar merita s-o omoare pe profesoară”.

discutie-whatapp
Elevul şi-a anunţat atacul pe un grup de WhatsApp al elevilor SURSĂ FOTO: captură Digi24 TV

Cum a ajuns elevul să aibă un cuțit la el, deși se afla în incinta unei școli?

„Potrivit Regulamentului Școlar, „elevilor le este interzis să introducă în perimentrul unității de învățământ orice fel de tipuri de arme sau produse pirotehnice cum ar fi muniție, petarde, pocnitori, brichete, precum și spray-uri lacrimogene, paralizante” care pot afecta integritatea fizică a elevilor. Nu este interzis explicit accesul cu arme albe sau cuțite. Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva luni că dorește să aducă îmbunătățiri acestui regulament și să precizeze clar ce nu pot aduce elevii la școală ”, explică Alexandra Dinu.

Profesoara de limba japonează a anunțat un test, ceea ce i-a supărat pe elevi. Unul dintre băieți a scos din rucsac un cuțit de bucătărie și a rănit-o pe femeie. Aceasta a fost dusă la spital, unde nu a rămas internată, în timp ce băiatul a fost luat de polițiști.

Adolescentul ar fi trecut printr-un episod depresiv, spun surse din ancheta privind incidentul tulburător, petrecut la unul dintre cele mai bune licee din București. Ministrul Educației a reacționat pe rețelele de socializare la câteva ore după incidentul din liceu. Ligia Deca spune că este un eveniment regretabil și condamnă orice act de agresiune din școală.

Adolescentul de 16 ani care și-a înjunghiat profesoara în clasă a fost reținut de polițiști.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri