Codul de etică, soluţia antişpagă în școli

Data publicării:
femeie cu bani in mana - captura digi24-1

Directorii de şcoli şi reprezentanţii Inspectoratului au ajuns la concluzia că un cod de etică ar fi una dintre soluţiile pentru problemele din Educaţie.

Respectivul set de reguli există însă, dar nu a fost încă aprobat. Codul are prevederi clare în privinţa strângerii de bani de şcoli. Astfel, este interzis unui cadru didactic să solicite bani sau cadouri pentru ca elevii să nu fie evaluaţi corect. De asemenea, acelaşi cod interzice strângerea de sume pentru protocol. Ba mai mult, cadrele didactice nu au voie să facă meditaţii contracost cu elevii din propriile clase.

Directorii de şcoli şi grădiniţe spun că e nevoie de un set de reguli, pentru ca cei care greşesc să fie sancţionaţi mai uşor.

La câteva mii de cadre didactice, 2 sau 3 nu cred că sunt concludente. Fiecare să-şi asume faptele”, este de părare Nela Bărbulescu, de la Grădiniţa 44.

Este extrem de incomod ca oamenii corecţi din învăţământ să fie supuşi unor presiuni din necunoaştere”, a spus Florica Alexandrescu, de la Colegiul Naţional Ion Creangă.

Inspectoratul şcolar a anunţat că toate sesizările primite de la părinţi vor fi analizate şi, dacă se dovedesc reale, vor exista imediat şi sancţiuni.

Chiar dacă sunt controale în alte trei şcoli din capitală, la Ministerul Educaţiei, de la începutul anului, au fost înregistrate doar opt sesizări.

Anul trecut au fost pe portalul online 299 de sesizări, nu toate s-au confirmat. Vă confirm că sesizarea de la şcoala zece poartă nr 298”, a declarat Gabriel Ispas, secretar general-adjunct Ministerul Educaţiei.

La sfârșitul acestei săptămâni, Inspectoratul Școlar București ar putea anunța rezultatele anchetelor începute la Colegiul Costin Kirițescu, Școala Sfântul Andrei și Liceul Nicolae Iorga. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri